Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A meddigmehet.hu lehet a legjobb támasza azoknak, akik akár fizikai, akár lelki bántalmazásnak vannak kitéve, de ezzel a problémával nem akarnak, vagy nem tudnak személyesen szakemberhez fordulni.

Az elv egyszerű: az oldalon keresztül a rászorulók pszichológusoktól, jogászoktól és szociális munkásoktól anonim módon kérhetnek segítséget. A szájt április 18-án kezdte meg a működését, azóta pedig több mint 5000 látogató tájékozódott innen, és hatvan felhasználó kért valamilyen módon segítséget.

Az oldalt üzemeltető Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa, Senkár Éva pszichológus elmondta, hogy nemcsak nők, de férfiak is kértek segítséget az elmúlt hetekben, illetve az üzenetküldők 15-20%-a ismerősnek, barátnak vagy rokonnak szeretne segíteni. A levélírók átlag életkora 36 év, vannak, akik akár 10 vagy 20 éve élnek bántalmazó kapcsolatban, de van, hogy 1-2 éves kapcsolatban is megjelenik a bántalmazás valamilyen formája.

Az oldalon bárki kérhet segítséget, csupán egy rövid regisztrációra van szükség, melynek során a felhasználónak meg kell adnia egy becenevet és egy jelszót, és már írhatja is az üzenetet, mely rövid időn belül a tanácsadók elé kerül. A névtelenség és a formátum így minden korábbinál kényelmesebb, biztonságosabb és gyorsabb segítséget garantál, hiszen a bántalmazottnak nem kell attól félnie, hogy rajtakapják egy tanácsadóval folytatott telefonbeszélgetés során, vagy számon kérik, hol töltött el néhány órát.

A tanácsadás nem csak az erőszak által érintett személyek számára lehet hasznos, hiszen a szolgáltatást ugyanúgy igénybe vehetik a bajba jutott személy családtagjai, barátai, ismerősei, sőt, azok is szakértő válaszokat kaphatnak, akik a kapcsolódó szabályozásról, a segítő helyekről és egyéb szolgáltatásokról szeretnének többet tudni, vagy esetleg ki akarják próbálni az oldalt, mielőtt ajánlanák egy ismerősüknek.

Fontosnak tartjuk, hogy ennek mindenki legyen tudatában:

Épp ezért arra bátorítjuk az érintetteket, hogy minél hamarabb lépjenek egyet a helyes irányba. A meddigmehet.hu-val végre azok is biztonságosan fordulhatnak szakértő segítségért, akiknek eddig erre nem volt lehetőségük.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.