Egy nagy, színes tálnyi Hawaii érkezett Budapestre – kipróbáltuk az ONO Poké Bowl Bárt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mi az, ami egy tál, tele finomabbnál finomabb alkatrészekkel, és a tetején akár friss tonhal is lapulhat? Mutatjuk a megfejtést, ami a poké bowl Hawaiiról, és most már Budapesten is kóstolhatod!

A gombamód szaporodó gasztroegységek tendenciája továbbra is konstans, nagyon-nagyon ritkán jön viszont valami igazi újdonság a városba. Mert oké, nyílt egy új pho-lelőhely, meg egy kétszázötvenhatezredik kézműves burgerező, de a kuriózum konyhákért sajnos továbbra is el kell utazni tőlünk nyugatra vagy északra.

Így találkoztam Lengyelországban életemben először én is a pokéval, ami egy tál, amelynek az aljában rizs vagy rizstészta lapul, és erre jönnek a feltétek, csírától kezdve zöldségen át húsig és halig bármi. A pokének mondjuk semmi köze a Pokémonhoz, bár tény, hogy olyan ritka felénk az ilyesfajta cuccot kínáló hely, mint a Pokémon GO-ban a legértékesebb kreatúra.

A lényeg a lényegben, hogy a fenti mondatom áthúzhat nyugodtan a múlt időbe, mert nem is olyan régen

Jobb helyet nem is találhattak volna erre a tulajok, mint a Bartok Béla út vonzáskörzetét, amiről egyre több külföldi magazinban cikkeznek úgy, hogy Budapest következő foodie fellegvárja lesz. Mondják ezt azok a külföldi arcok, akik nem vágynak a hányás- és ökölkerülgetésre a Gozsdu-Király utca környékén, és inkább átmerészkednek a Dunán túlra, hogy ott tegyenek egy próbát a hasukkal.

A hely enteriőrje kortárs, és követi azt a vonalat, hogy egy jó helyhez rég nem elég a jó kaja, a körítés is fontos. Vica versa természetesen, vica versa!

Mi kóstoltuk, és rendesen odavoltunk érte, meg vissza. És ami az egészben a legszebb, hogy nemcsak a szemet gyönyörködteti egy ilyen tál a maga szivárványba hajló spektrumával, hanem annyira jól lehet tőle lakni, hogy tökéletesen értem a kicsi adag létét is. Mondom ezt én, a feketelyuk-funkcióval bíró gyomrommal.

Remélem, egyre több, errefelé még újdonságnak számító konyhával próbálják meghódítani Budapestet a kreatívabb vállalkozók, mert az ONO Poké nagyon szuper példa erre.

(Fotó/Videó: Bodor Tamás)

ONO Poké Bowl Bar
Bartók Béla út 34.
Budapest
facebook.com/Onopokebowlbar
instagram.com/pokebowlbudapest

Kaja, kaja, még több kaja:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.