Mi az, ami egy tál, tele finomabbnál finomabb alkatrészekkel, és a tetején akár friss tonhal is lapulhat? Mutatjuk a megfejtést, ami a poké bowl Hawaiiról, és most már Budapesten is kóstolhatod!

A gombamód szaporodó gasztroegységek tendenciája továbbra is konstans, nagyon-nagyon ritkán jön viszont valami igazi újdonság a városba. Mert oké, nyílt egy új pho-lelőhely, meg egy kétszázötvenhatezredik kézműves burgerező, de a kuriózum konyhákért sajnos továbbra is el kell utazni tőlünk nyugatra vagy északra.

Így találkoztam Lengyelországban életemben először én is a pokéval, ami egy tál, amelynek az aljában rizs vagy rizstészta lapul, és erre jönnek a feltétek, csírától kezdve zöldségen át húsig és halig bármi. A pokének mondjuk semmi köze a Pokémonhoz, bár tény, hogy olyan ritka felénk az ilyesfajta cuccot kínáló hely, mint a Pokémon GO-ban a legértékesebb kreatúra.

A lényeg a lényegben, hogy a fenti mondatom áthúzhat nyugodtan a múlt időbe, mert nem is olyan régen

Budán megnyílt az ország első poké bowl bárja, ONO néven.

Jobb helyet nem is találhattak volna erre a tulajok, mint a Bartok Béla út vonzáskörzetét, amiről egyre több külföldi magazinban cikkeznek úgy, hogy Budapest következő foodie fellegvárja lesz. Mondják ezt azok a külföldi arcok, akik nem vágynak a hányás- és ökölkerülgetésre a Gozsdu-Király utca környékén, és inkább átmerészkednek a Dunán túlra, hogy ott tegyenek egy próbát a hasukkal.

A hely enteriőrje kortárs, és követi azt a vonalat, hogy egy jó helyhez rég nem elég a jó kaja, a körítés is fontos. Vica versa természetesen, vica versa!

A bowlokból többféle tematika is elérhető, vegák, húsevők vagy peszketáriánusok számára is. És az árak is tök okék, ha azt nézem, hogy a poké bowlok királya, a friss vörös tonhal kockákkal betakart Ahi Poké is csak 2500 jó magyar pénz, ami elég bomba ár ezért az egzotikumért.

Mi kóstoltuk, és rendesen odavoltunk érte, meg vissza. És ami az egészben a legszebb, hogy nemcsak a szemet gyönyörködteti egy ilyen tál a maga szivárványba hajló spektrumával, hanem annyira jól lehet tőle lakni, hogy tökéletesen értem a kicsi adag létét is. Mondom ezt én, a feketelyuk-funkcióval bíró gyomrommal.

Remélem, egyre több, errefelé még újdonságnak számító konyhával próbálják meghódítani Budapestet a kreatívabb vállalkozók, mert az ONO Poké nagyon szuper példa erre.

Ha tehát legközelebb szeretnéd elkápráztatni a párodat valami egzotikus randihelyszínnel, akkor menjetek ide! Nem fogtok csalódni, és pörgethetitek a képeket is majd a social mediában, mert Insta-kompatibilis a hely.

(Fotó/Videó: Bodor Tamás)

ONO Poké Bowl Bar
Bartók Béla út 34.
Budapest
facebook.com/Onopokebowlbar
instagram.com/pokebowlbudapest

Kaja, kaja, még több kaja:

Top rumok és fogások Budapest felett, ez a TOPRUM!

Új sorozatunkban szeretnénk nektek útmutatót nyújtani, hogy kánikula idején hol frissüljetek fel étellel és itallal egyaránt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés