Lehet, hogy a Nespressónál is tudják, amit nemrég írtunk meg, történetesen, hogy a kávé milyen jó hatással van a merevedésre: össze is raktak egy őszi kollekciót.
Minden napszakra egy javallott őrleménnyel és receptekkel álltak elő: reggelre egy koffeinben gazdag lungót, ami bepöccinti a napodat, aztán ebédre az intenzív Ristrettót, délutánra pedig már egy koffeinmenteset ajánl, hogy azért aludni is tudj. De ha tartjuk magunkat az ajánláshoz, ami a merevedést illeti, akkor közé ékelhetünk még egy ristrettót.
Ők vannak a pakkban: Linizio Lungo, Ristretto és Volluto Decaffeinato.
Ráadásul ők az ősz színeit is a konyhába viszik, csak, hogy a dekorációra is adjunk.
A reggelire ajánlott Linizio azért praktikus, mert a hosszú kávéba a több víz több koffeint old ki. Ebéd után meg kell az ütősebb, 10-es erősségű Ristretto.
Na de ha ez nem elég, akkor ott vannak a kávékoktél receptek:
Keleti fűszeres espresso
Hozzávalók:
- 1 Ristretto Grand Cru kávéőrlemény (40 ml)
- 30 ml tej
- 10 ml mandulaszirup
- 10 ml fűszeres szirup (30 g cukor, 50 ml víz, 2 csillagánizs, 1 rúd fahéj, 6 mentalevél)
Elkészítés: a fűszeres szirup hozzávalóit egy lábasban hevítsd lassú tűzön. Mielőtt felforrna, vedd le a tűzről, öt percig hagyd állni, majd szűrd át. A meleg, fűszeres szirupból 10 ml-t tölts hosszúkávés csészébe, add hozzá a mandulaszirupot, és főzz rá egy adag espressót. Készíts meleg tejhabot az Aeroccino tejhabosító vagy kávégép gőzölő funkciójának segítségével, és óvatosan öntsd rá a fűszeres kávéra.
Fügés mézes kávé
Hozzávalók:
- 1 Linizio Lungo Grand Cru kávéőrlemény (110 ml)
- 1,5 dl tej
- 1 teáskanál fügeszirup
- 1 evőkanál méz
- Mogyoró
Elkészítés: töltsd egy nagy, receptes pohár aljára a mézet és a fügeszirupot. Készíts egy adag tejhabot az Aeroccino készülékkel vagy a kávégéped gőzölő funkciójának segítségével, majd adagold a pohárba, ügyelve a rétegek megtartására. Főzz rá egy adag hosszúkávét a Linizio Lungo Grand Cru őrleményből, majd díszítésképp szórj a tejhab tetejére tört mogyorót.
Maracuja álom
Hozzávalók:
- 1 Volluto Decaffeinato Grand Cru kávéőrlemény (40 ml)
- 1 dl habtejszín
- 20 ml maracujaszirup
- 1 maracuja
Elkészítés: öntsd az 1 dl tejszínt és a maracujaszirupot egy mixerbe vagy habszifonba, majd készítsd el a tejszínhabot. Főzz egy adag espressót a Volluto Decaffeinato Grand Cru kávéból egy lungós csészébe, és adagold hozzá az ízesített tejszínhabot. A tetejét díszítheted maracuja darabbal.