Víz alatti osztályfényképpel ünnepeltek a végzős kanadai búvárok, de nehezen állt össze a kép: a felhajtóerővel dacoló búvárok zsebébe súlyokat tettek, és még így is volt, akit a szomszédja húzott vissza a székére.

Valami különlegeset szeretett volna a Kanadai Királyi Haditengerészet napokban végzett osztálya, hogy megörökítsék az egyéves tanfolyam elvégzését.

És jött a logikus ötlet: stílszerűen víz alatti osztályfényképet készíteni.

Valerie LeClair, a tengerészet hivatalos fotósa benne is volt a buliban, így nekiláttak a kép elkészítésének. Az oktatók és a diákok is beugrottak a medencébe, két sorba rendeződtek, és még a dekorra is gondoltak: hátra egy zászló került, akárcsak a többi osztályfényképre, előre pedig egy antik búvárharang. De ahogy várni lehetett, sokáig tartott, mire összeállt a kép. „Mivel nehéz volt leülni a székbe, valaki mindig felúszott a felszínre” – mondta LeClair.

A felhajtóerő leküzdése érdekében mindenki 8 fontos (3,6 kilós) súlyokat tett a zsebébe, a még így is fellebegő búvárokat a szomszédaik húzták vissza a székekbe.

De más gond is akadt. Az első sorban ülő oktatók széke alatt volt oxigénpalack, viszont a hátul lévő diákok egyszerűen csak pózoltak, és közben visszatartották a lélegzetüket.

Szóval a végleges kép elkészültéig jó sokat kellett próbálkozni.

„Mire normálisan elhelyezkedtem, más már majdnem kifulladt – emlékezett a hátsó sorban feszítő tengerész, Tajoniel Forbes. – Öt-tíz másodperc volt fotózni, mielőtt valaki elhussant volna.”

Körülményesen tehát, de csak összeállt a fotó. És még mindig nem volt vége: LeClairnek még egy csomó órája ráment az utómunkákra, mire aprólékosan eltüntette az eredeti képen lévő rengeteg buborékot.

Végül minden akadályt legyőztek, és elkészült a kép, mi meg abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy csak ránézünk, és azt mondjuk: megérte.

(Forrás: My Modern Met, fotó: Facebook / FleetDivingUnitAtlantic)

Ez is érdekelhet:

Még most is elképesztő erővel hat az 1987-es Év Fotója

Még ma is roppant erős az 1987-es díjnyertes fotó, amin egy sebész a 23 órás szívműtét után figyeli a pánciense életjeleit a monitoron. De nemcsak a fotó érdekes, az is, ami később a szereplőkkel történt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Román hiúzokat költöztetnek Németországba

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés