Tudjuk, hol fogod tömni a fejed jövőre. Új helyek és új finomságok, amiket a következő évben ki kell pipálnod.

Baldaszti House

Elméletileg januárban nyit a Baldaszti csoport főhadiszállása az ötödik kerületi Sas utcában, ahol biztosan lesz egy specialty kávézós hely és valami dél-ázsiai dolog, és könnyen lehet, hogy az Andrássy útról elköltöztetett Urimuri is ott fog újjászületni. A pop up jelleggel működő Furimuri, a Madame Noi és a Zona mögött álló erők egy teljes bérházat vesznek birtokba, tovább bővítve sajátos franchise-ukat. Ott a helyünk a megnyitón.

Bubba’s Water Grill

Már írtunk erről a legkevésbé sem festői környezetben, a Déli pu. aljában nyitott helyről, most újra megtesszük, mert azóta megnyitottak, egészen pontosan december 20-án. Az ünnepi forgatagban bizonyára keveseknek volt idejük arra, hogy elzarándokoljanak oda, pedig nagyon is érdemesnek tűnik. A brit mintára felhúzott koncepció ráadásul elég penge ár-érték aránnyal nyomul (egy megaadag fish n chips pl. 1700 forint). Ja és a lokáció: a Moszkva téren ugyan felvonul az összes gyorsétterem, meg ott az Arriba Taqueria, de a Déli közelében semmi nem volt, hacsak a pályaudvar területén kapható furcsa hamburgereket, giroszokat nem vesszük valaminek. De ne vegyük.

Bock Balaton

2014. február 20-án nyit a Bock birodalom legújabb bisztrója, méghozzá a Keszthely melletti Vonyarcvashegyen. A már megszokott magas színvonal várható, főszerepben a hazai gasztronómia egyszemélyes atomerőművével, Bíró Lajossal. Az étlapot itt megnézheted, mi a magunk részéről nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mi az a Rántott Fledermaus (reméljük, hogy nem denevér), illetve megakadt a szemünk a Zalai totyogós palacsinta reloaded nevű desszerten. Nagyon nem izgulunk, vajon milyen is lesz ez a hely, mert jó lesz.

Centrál Kávéház

Miért? Mert cronut. Amit nem Bécsből hoznak, hanem helyben készítenek. New York kedvenc édessége a donut és a croissant keresztezéséből jött létre, és ugyan már volt hazai pékség, amelyik próbálkozott vele, nem aratott osztatlan sikert. Ez a foszlós finomság rendben van, a Bazilika téri adventi vásáron legalábbis teljesen jó volt. Ott fahéjas, vaníliás és erdei lekváros verziókat kóstoltunk. Van még egy negyedik íz is, a helyszínen azt is be lehet vizsgálni.

Zona

A budai étterem hatalmasat gurított tavaly, a Gault & Millau kalauz 17 ponttal díjazta őket, éppen annyival, mint a Michelin-csillagos Costest és Onyxot. Huszár Krisztián séf munkásságát már megénekeltük néhány alkalommal, most egy rövid refrén erejéig ismét megtesszük. Azért kell elmenned jövőre, mert ez lesz a következő Michelin-csillagos budapesti étterem. Ha ez nem, akkor semmi.

(Fotó: hivatalos Facebook-oldalak)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában