Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha vannak hasznos találmányok. Ha vannak hasznos találmányok, hát ez AZ.

Ha még sosem fordult elő, hogy a párod átnyomult a te térfeledre vagy épp te az övére, akkor vagy nem volt még párkapcsolatod vagy robotok vagytok. De amennyiben te is megharcoltad már a rendszeres térfélhódítást, amikor úgy kelsz fel, hogy fél fenékkel már az ágy szélén billegsz, akkor értékelni fogod a Ford legújabb fejlesztését.

Az autógyárosoknak nem ez az első terméke, amellyel az otthonokba terveznek okosmegoldásokat – például szilveszterre petárda- és tűzijátékzaj-szűrő kutyaházikókat csináltak – és ez az ötletük is ugyanennyire konkrét problémára kínál kreatív megoldást.

Az okoságy lényege a következő: bárhogy is forogsz te vagy a párod, az ágy mindig visszarak a saját térfeledre. Mindezt úgy teszi, hogy a matracot mozgatja, úgyhogy egyikőtök sem ébred fel rá elvileg: a mozgatást az ágyban elhelyezett érzékelők és egy különleges sín végzi, amely "látja", ha az illető a felezőponton valahogy átjutott. Tehát ha mondjuk úgy öleled át a párodat, hogy ezzel az ágy háromnegyede mögéd kerül, akkor a matrac észrevétlenül visszagurul úgy, hogy még mindig felezőn legyetek.

Azt nem tudjuk, hogy kereskedelmi forgalomba fogják-e hozni, de szerintünk lenne rá igény, nem is kicsi. Na meg azt sem, hogy ez a funkció kikapcsolható-e, ha mondjuk felnőttebb és intenzívebb mozgással járó dolgokba kezdenétek az ágyban – de bizonyára (ha nem teljesen aszexuálisak), akkor gondoltak erre is a gyártók. Mindenesetre mi nagyon adjuk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.