Az úgy kezdődött, hogy a Philips küldött egy grillsütőt tesztelésre, úgyhogy szépen bevásároltunk kolbászból, és adtunk neki!

Lapos vs. bordázott lap

Elsőként egy adag kolbásszal és húspogácsával kínáltuk meg a sütőt. A sütő lapja két részre oszlik: az egyharmada lapos, a másik kétharmada meg bordázott. A lapos részen sülő, vastag burgerek nagyon gyorsan elkészültek, és meglepően jól sikerültek: kívül kicsit kérgesek voltak, de nem száradtak ki. És ismételjük: mindent boszorkányos gyorsasággal érte el. Ami meglepő, hogy a bordás részen a jóval vékonyabb kolbászkák sehogy sem akartak elkészülni, jó tíz perc után is csak pár csík jelent meg a külsejükön.

A Player csapata arra a megállapításra jutott, hogy az a sütő női oldala, kicsit lassan melegszik fel. Meg kell jegyeznünk, hogy ez a sütő már megfordult pár tesztelő kezén, így aztán ki tudja, mi mindenen mehetett keresztül a szerkezet. Az viszont biztos, hogy a kolbászokat szépen átcsoportosítottuk a lapos részre, ahol be is indultak, míg a bordázott részre mentek a cukkinik, padlizsánok. Lassan készültek el, de ez valahogy nem érdekelt senkit.

Szuperképesség

Minden szuperhősnek van valamilyen beépített szuperképessége: Pókember képes falakra mászni, Vasember zseniális páncélt épített magának, a Rozsomák teste meg tele van törhetetlen adamantiummal, és képes meggyógyítani önmagát. A HD 6360 (nem volt egy ilyen kódszámú Nokia telefon valamikor?) grillsütő szuperképessége az, hogy a fedőlap alatt beépített aromatartó edényt találhatunk, amelybe facsipszet vagy fűszereket töltve pikáns, a klasszikus faszenes grillezésre jellemző ízvilágot adhatunk ételeinknek. Ezenkívül akad még a sütő fedőlapján egy folyadéktároló, aminek segítségével párolhatunk. Ha ebbe a kis tárolóba a vízen kívül még fűszernövényeket is teszünk, azzal szintén dobhatunk egyet a lapon sülő finomságok ízskáláján.

Mivel a szomszédos reklámügynökség munkatársait is meghívtuk a ganggrillpartira, ezért a szerkezet alaposan igénybe lett véve: folyamatosan pakoltuk rá a húspogácsákat, kolbászokat, majd a csirkemelleket. Utóbbiak igen vastagok voltak, de nagyon szépen megsültek, természetesen a sütő lapos részén. A másik oldal továbbra is csak zöldségek terepe volt, amolyan szauna – néha ránéztünk, hogy mi folyik ott, kicsit meg is vetettük azt az oldalt, mivel az igazán fontos dolgok a lapos részen folytak.

A kezelőfelület elég minimális (igaz, jogosan), egy hőfokszabályozót tekergethetünk, a skála egytől ötig terjed, és bár különböző húsokhoz más-más hőfokot ajánlanak, mi gyorsaság jeligével maximális fokozaton toltuk, mivel rengeteg éhes reklámügynökségi szájat kellett betömnünk.

A csirkemelleket fedő alatt, párolva sütöttük, hogy kihasználjuk a sütő szuperképességét, és jelentjük: van neki képessége, vagyis a HD 6360 sikeresen kelti a faszenes grillezés illúzióját, megjöttek a faszenes, füstös aromák a csirkemellbe. A cucc olaj nélkül is használható, igaz, a szalonnából és a csirkéből kiszabaduló nedvek miatt így is rendesen kapott a grill, de ilyen ipari mennyiség legyártásánál ez nem meglepő.

Buli után a takarítás

Szerencsére az üveglap levehető és mosogatógépbe is bepakolhatjuk, a lapot pedig megdönthetjük – akár már sütés közben is – és a felesleges zsiradék egy beépített tálcában gyűlik össze, amit aztán a végén szintén könnyen tisztíthatunk. Jó fél óra elteltével legnagyobb örömünkre a bordázott rész is beindult, ezért a baconbe göngyölt csirkemelleket már oda is pakolhattuk.

Nyilván az elektromos grillsütőket azok fogják értékelni, akiknek nincsen kertjük, teraszuk, ahol felállíthatnának egy klasszikus grillsütőt. A lecsukható üveglap zárt térben megakadályozza, hogy lacikonyhaszagú legyen az ingatlan, vagyis ez kifejezetten lakásbarát megoldás. A szerkezet méretes, és a ganggrillparti bizonyította, hogy megfelelő logisztikával, a dj-pultnál felváltva dolgozó séfekkel komolyabb mennyiségű embert is jól lehet lakatni a segítségével. Az esemény végén több tanulságot is levontunk: 1) nem kell ennyi padlizsán meg cukkini, 2) kolbászból mindenképpen többet veszünk, 3) rozéból háromszoros mennyiség kell, 4) a lapos rész a király.

A ganggrillparti sikerén felbuzdulva egy 2.0-s verzióként egy Szabadság téri pop up kolbászos felállítása is felmerült a szerkesztőség tagjainak fejében. A sütő tulajdonképpen megvan, a reklámügynökség tagjaival pár csirkemellért cserébe lebarterezünk egy óriásplakát kampányt, a Playeren meg jól megírjuk az egészet. Már csak vendégek kellenek. Jönnél?

Technikai paraméterek

  • Készülék tömege: 4,9 kg
  • Termék méretei: 435 x 138 x 290 mm
  • Tápellátás: 2000 W

(Fotó: Kovács Balázs, Donkó Péter)

És ezt olvastad már?
Hazai pálya számodra a vaktérkép? Bizonyítsd be!