Sügér, kápia ponzu, kosho, kecsege, passio és homoktövis is terítékre kerül két kiváló séf, Pesti István és Pintér Károly augusztus 13-i vacsoraestjén, a balatonfüredi LUA Resort luxusszálloda NOON éttermében.

Két kiváló séf és jóbarát, Pesti István, a tatai Platán Executive Chef-jének és Pintér Károly, a LUA Resort*****Balatonfüred Executive Chef-jének ételkompozíció kerülnek asztalra Balatonfüred különleges vacsoraestjén a LUA Resort luxusszálloda NOON éttermében augusztus 13-án, szombaton.

Pesti István – nemzetközileg is jegyzett séf – bázisa a fine dining koncepciót követő tatai Platán és a Platán Gourmet, ezzel párhuzamosan látja el a LUA Resort gasztronómiai tanácsadója feladatot, mint Chef consultant. Eddigi szakmai sikereinek csúcsaként 2015 márciusában, a budapesti Tanti konyhafőnökeként – az étterem nyitása után néhány hónappal – Michelin-csillagot kapott, mely jelenleg a létező legnagyobb gasztronómiai elismerés.

Istvánt nemcsak mint rendkívüli precizitással dolgozó séfet ismerik, de a hagyományos magyar ételeket megújító degusztációs menüsorairól is híres, de sokan úgy vélik, hogy Ő a legszebben tálaló magyar szakács.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapestben edződött, komoly szakmai múlttal rendelkező séf, Pintér Károly a Dubaji Világkiállításon képviselte hazánk gasztronómiáját. A magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kapott a gasztronómiai kínálat, hiszen közel kétmillió világutazó találkozhatott fogásaival. Károly nagyon büszke a magyar konyhára, mert szerinte ma szakácsként nagyon sokszínű világban élhet, sokféle alapanyaghoz nyúlhat.

Jellemző rá, hogy megmarad azoknál az ízeknél, ami a legtöbbünk emlékezetében él az adott ételről, de a gasztroforradalomnak nevezett megújulás révén már modern köntösben készíti el azokat.

Büszkén mutatná meg bármelyik tányérját a csillagos helyeket járó foodie-knak is, mert szerinte az ízben rejlik a lényeg, és abban biztosra megy. Főzés iránti szenvedélye meghatározza az életét, ahogy ő fogalmaz: „a legjobban alkotni, valami új dolgot létrehozni szeretek a konyhában”.

 

A kreációkhoz a modern konyhatechnológia vívmányait és a környékbeli alapanyagokat hívták társul. A séfek által megálmodott, és augusztus 13-án is valósággá váló menüsor részeként asztalra kerül sügér, kápia ponzu, kosho. Felszolgálunk majd nyulat, kecsegét, langusztinot és kacsát, és lesz passio, mák és ribizli bonbon, valamint joghurt, csoki és homoktövis. A fogásokhoz kiváló champagne-okat társítanak, amelyről az est Champagne és bor házigazdája, Prisztavok Zoltán gondoskodik a Kreinbacher birtok képviseletében.

LUA Resort luxusszálloda, Balatonfüred, 2022. augusztus 13., szombat, 20:30. Az asztalfoglaláshoz szükséges űrlapot vagy telefonszámot ezen a linken találod, ahogy további információkat is.

Mi lesz a menü?

Amuse-bouche a’la Pesti István
Zöldfűszeres tejföl, sült tészta, kaviár
Chef meglepetés falat

Előétel

Pesti István: sügér, kápia ponzu, kosho
Pintér Károly: nyúl, fermentált bébirépa, sós citrom

Főétel

Pesti István: kecsege, langusztino, vajmártás, fava bab
Pintér Károly: kacsamell, som, zeller

Desszert

Desszert a’la Pintér Károly: joghurt, csoki, homoktövis
Petit four a’la Pesti István: joghurtos fekete ribizli bonbon, passió, mák bonbon

Pezsgő és Champagne válogatás

Kreinbacher Extra Dry 2017 Magnum
Kreinbacher Prestige 2017 Magnum
Piper Heidsieck Essentiel Magnum
Charles Heidsieck Blanc de Blancs
Deutz Rosé Sakura
Rare Millésime 2008

(Fotók: luaresort.com)

Ez is érdekelhet:

Ötcsillagos luxusszálloda Balatonfüreden, ahol garantált a teljes kikapcsolódás

A balatonfüredi LUA Resort a külföldi luxushotelek élményét költözteti a Balaton-partra.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában