Persze, te nem nézel pornót, de tutira ismersz valakit, aki néz, és talán olyat is, aki túl sokat néz. A legutóbbi kategória számára lehet hasznos egy alkalmazás, ami segít a pornófüggőség elleni harcban, hogy egészségesebb legyen az ezért tenni igyekvő férfiak szexuális élete.

A Remojo nevű appról van szó, melynek ötlete egy Jack Jenkins nevű 31 éves vállalkozó fejéből pattant ki, és ami úgy hirdeti magát, mint a világ egyetlen teljes értékű programja, ami örökre képes a felhasználót lehozni a pornóról.

Jenkins nem kicsit repült rá a dologra. Nemcsak pszichológusokkal és szexuálterapeutákkal dugta össze a fejét a program kidolgozásához, de sikerült neki összesen 1,6 millió dollárnyi tőkét összekalapozni. A pénzt összedobó befektetők joggal lehetnek bizakodók, hiszen néhány hónap alatt több mint százezren töltötték le az alkalmazást. Az app korlátozottan ingyenesen, és öt dolláros havi előfizetési díj ellenében teljes funkcionalitásában használható. Jenkins szerint az előfizetők 90 százaléka férfi, ami miatt igazából nem vagyunk meglepve.

A Remojo nemcsak blokkolja a készüléken böngészett erotikus tartalmakat, de relaxációs gyakorlatokat is kínál és egyfajta közösségi platformként is működik, nagyjából úgy, mintha az anonim alkoholisták terápiás módszereit ültetné át az online térbe, megtámogatva egy kis gémifikációval. Jenkins állítja, hogy a Remojo segítségével akár 90 nap alatt kezelhető a pornófüggőség és tartós használata mellett minimális az esély, hogy a felhasználó visszaessen.

Androidra és iOS-re elérhető, az előfizetési díj pedig annál olcsóbb, minél hosszabb időre köti le magát a felhasználó.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában