A kutatók bevezették a pornószexualitás fogalmát, majd levezették, miért hajlamosak egyesek inkább a virtuális szexet választani az igazi helyett.

Ha többször látogatod a Pornhub oldalát, mint ahányszor az üzeneteidet csekkolod, illetve ha szívesebben nézegetsz felnőtt tartalmakat ahelyett, hogy egy igazi nővel lennél, akkor bizony nagy eséllyel különböző szexuális orientációval rendelkezel, mint a többség.

Úgy tűnik ugyanis, hogy létezik az a kategória, amelyet pornószexualitásnak neveznek, és éppen az ilyen egyénekre használják. Azért az is megérne egy misét, hogy vajon miért akarunk mindig mindent felcímkézni és bekategorizálni, ám most nem erre keressük a választ.

Sokkal inkább arra, hogy miért preferálják egyre többen a virtuális szexet? Az biztos, hogy eddig is rengetegen nézték előszeretettel az ilyesfajta tartalmakat, ám eddig egyszerűen csak függőnek titulálták azokat, akik túlságosan sok időt töltöttek el pornószájtok böngészésével.

Mindennek hátterében a kényelem áll, hogy mindezt online is megtehetjük anélkül, hogy munkát fektetnénk bele, anélkül hogy sebezhetővé válnánk, nem kell félnünk az intimitástól és kapcsolatba lépnünk másokkal. Ez a lehetőség sokak számára vonzó lehet

világított rá a lényegre Christene Lozano, szexterapeuta.

A Medical Daily írása alapján

a hagyományos szex pornóval való helyettesítése hasonló ahhoz, mint amikor valaki drogokat vagy alkoholt használ annak érdekében, hogy tompítsa az intimitás, illetve a mély kapcsolatok kialakítása iránti vágyát.

Magyarra fordítva tehát arról lehet szó, hogy sokan úgy vannak vele, hogy nem éri meg időt és energiát fektetni egy kapcsolatba, ezzel együtt pedig sebezhetővé válni. Minek a komolyabb, érzelmekkel teli, intim kapcsolat, ha a pornó mindezt egyetlen kattintásnyira képes megadni? Ez a mentalitás persze nem lehet helyénvaló, hiszen a jelentőségteljes emberi kapcsolatokat egy virtuális sohasem pótolhatja.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában