Egy magyar találmánnyal pofonegyszerűen rögzíthetsz táskát, bőröndöt vagy egy üveg bort a csomagtartóban, és nem kell tartanod attól, hogy össze-vissza cikáznak majd a kanyarokban.

Különdíjat kapott az idei budapesti dizájnhéten a Rati Nook autós tárgyrögzítő. A Flying Objects stúdió terméke egy egyszerű kis eszköz, amellyel könnyedén kiékelheted a pakkokat a csomagtartóban. Az egyik oldalán tépőzáras felület, a másikon egy „tapadós hab” van, így remekül tartja a máskülönben a kanyarokban, fékezéskor ide-oda csúszkáló táskákat, bőröndöket, vagy akár egy üveg bort is.

A tervező Flying Objects stúdió törekedett a minimális anyaghasználatra, de júzerként, autósként nem lehet értékelni, hanem mert nagyon egyszerűen szállítható és használható.

„Nagyon fontos volt, hogy a minimális anyagból kihozzuk a maximális stabilitást – magyarázta Laufer Ferenc, aki Húnfalvi Andrással együtt tervezte a Rati NOOK-ot. –

Direkt olyan színeket választottunk, amelyek könnyen megtalálhatóak egy sötét csomagtartóban, másrészt oldja az tipikus autókiegészítős, »minden szürke, minden fekete« hangulatot.”

Amilyen egyszerű-nagyszerű termék, olyan könnyű volt a fejlesztése is, a fenti videó alapján legalábbis biztosan akadt izzasztóbb munkája a budapesti dizájnereknek.

(Videó: MFT, Koritár Attila)

Például a fociedzéseket segítő eszköz, amiről tavaly írtunk:

A focipályán fejlesztett az edzéseket megújító dizájneszközt a Flying Objects

Sokat fejleszthet a gyerekfocisták kognitív képességein és csapatmunkáján egy eszköz, amit egy magyar stáb fejlesztett. A Flying Objects dizájncég kütyüje ráadásul egy komoly díjat is elnyert.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában