A caxirola a vuvuzelával ellentétben rázni kell, amihez nem kell különösebb ügyesség, így bárki képest hangot előcsalogatni a plasztik kosárkából, mely golyókkal van megtöltve. Ezt a zümmögést fogjuk egy hónapig hallgatni, már alig várjuk.

Na de mi ez a vuvuzela-ricsajhoz képest? Semmi, egy kellemes zenemű. Itt egy vágatlan tíz órás válogatás a dél-afrikai világbajnokság hangszerének hangjából:

Miután a caxirolát előszeretettel hajigálták a pályára a vérmes brazil drukkerek, biztonsági okokból kitiltottál a stadionból a vébé ideje alatt, annak ellenére, hogy hivatalosan is a vb hangszerének nevezték ki. Szerintem ez még nem jelenti azt, hogy nem fogjuk konstans ezt hallgatni abban az egy hónapban.

A hangszer egyébként Carlinhos Brown nevéhez fűződik, aki aggodalmát fejezte ki, hogy a vuvuzelához hasonlóan az ő kis hangszere is szitokszó lesz, holott a caxirola "tiszteletben tartja a hangok határértékeit, átveszi a természet és a tenger hangjait." Még Brazília elnökasszonya, Dilma Rousseff is azt állította, szebb a hangja, mint a vuvuzelának. Mondjuk nincs magasan a léc.

Fogadj a kedvenc csapatodra, ha az például Irán, akkor 1000x-es pénz jár érte!

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A PSG hajlandó 200 millió eurót fizetni egy 16 éves futballistáért

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés