Piermario Morosininek, a Livorno mindössze 25 esztendős futballistájának tragikus halála beárnyékolta az egész focihétvégét.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség törölte a teljes hétvégi fordulót a Serie A-ban és a Serie B-ben, miután Piermario Morosini, a Livorno mindössze 25 éves játékosa a pályán szívrohamot kapott és elhunyt a Pescara-Livorno másodosztályú bajnokin. A pescarai Santo Spirito kórház kardiológusa szerint a futballista már halott volt, mikor a mentő a kórházba ért.
A Livorno visszavonultatta Morosini mezét, a 25-ös szerelésben ezentúl nem léphet pályára Livorno-játékos. RIP, Piermario!

Volt foci is a hétvégén, de a tragédia után kevésbé tudjuk élvezni a gyönyörű gólokat. A Dortmund például már nagyon nehezen bukhatja el a bajnoki címet, a sárga-feketék ugyanis megnyerték a Ruhr-vidéki rangadót a Schalke ellen (1-2), a Bayern München viszont otthon nem bírt a Mainzcal, így három fordulóban a bajnokság vége előtt nyolc pont Jürgen Klopp csapatában előnye.

Az FA-kupában már az elődöntőket játszották, a liverpooli derbin a "vörösök" diadalmaskodtak, pedig összehozták a hétvége legviccesebb gólját az Evertonnak. Amit Agger és Carragher művelt, az simán mehet egy burleszkfilmbe. De a mókás gól után felállt a Liverpool és Suárez, majd Carroll góljával 2-1-re nyert és bejutott a fináléba. 

Ott a Chelsea lesz az ellenfele, mely a londoni derbit nyerte meg, méghozzá meglepő fölénnyel - a kékek 5-1-re lemosták a Tottenhamet, többek közt ezzel a fantomgóllal: Ezt a gólt adták meg a sporik!
A meccs után elnézést kért a játékvezető a Spurs mesterétől: „Atkinson megnézte az esetet, és azt mondta, hogy most rosszabbul érzi magát, mint én, mire én azt válaszoltam, hogy nem hiszem. Tudja, hogy hibázott, és hozzátette, hogy rossz hete lesz. Nem tudom, hogy adhatta meg a találatot. Sokan voltak a kapu előtt és kirúgták a labdát” – nyilatkozta Harry Redknapp.

A Primera Divisiónban továbbra is fej-fej mellett halad a két óriás, a Real Madrid és a Barcelona is hátrányból fordítva győzött, maradt a négypontos madridi fór. A Real a Gijónt verte 3-1-re:

A Barcelona pedig Valenciában győzte le elég nehezen a Levantét:

Az NB I-ben lehetett volna komoly fordulat, ugyanis a Debrecen két pontot is Pakson hagyott, így a Győr egy Üllői úti győzelemmel utolérhette volna a Lokit. Csakhogy a Fradi elcsent egy pontot Pintér csapatától, egy eléggé véleményes találattal...

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Megvan a Liverpool új edzője

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés