Argentína 1990 után ismét döntőt játszik, és ismét Németország ellen, miután a dögunalmas rendes játékidő, és az egy fokkal érdekesebb hosszabbítás után tizenegyesekkel legyőzte Hollandiát. Nem lesz tehát európai házidöntő, Argentína megérdemelte a továbbjutást.

Egyik kapitány sem húzott újat különösebben, egyedül De Jong került vissza a kezdőbe sérülése után, de az ő szerepeltetése logikus lépés, Messire pont ilyen pitbull kell. Elég nehéz bármit is írni a meccsről, helyzetet se nagyon sikerült feljegyezni, a legérdekesebb talán az volt, hogy a szünetben Van Gaal átállította a csapatát négyvédős rendszerre. Egyébként Argentína volt aktívabb, Messinek volt egy majdnem veszélyes szabadrúgása, meg még néhányszor próbára tették Cillessent, aki viszont magabiztos volt.

A második félidő végén már négy csatárral támadott az argentin válogatott, de helyzetbe egyszer került, Higuaín azonban az oldalhálóba lőtt. A hollandoknál az egy szem Robbenen kívül az égvilágon senki nem csinált semmit, sőt, igazából később már a 22-ből is csak egyedül ő akart nyerni. A hosszabbításban azonban mégis Palacio fejében volt a döntő, de pocsékul oldotta meg.

A tizenegyesek előtt a stúdióban megmondták a szakértők a frankót: "A kapusokon nagyon sok múlik, de a lövőjátékosokon is." Teljesen megdöbbentő, de így is lett, hiába, Szanyóék értik a szakmát... Romero kettőt kivédett, Messiék azonban nem hibáztak; Cillessen felnőtt pályafutása során 16-szor állt kapuban tizenegyesrúgásnál, egyszer sem tudott védeni. Argentína játssza a döntőt Németországgal vasárnap.

Hollandia–Argentína 0–0 – 11-esekkel 2–4
Arena de Sao Paulo, Sao Paulo

Hollandia: Cillessen – De Vrij, Vlaar, Martins-Indi (Janmaat, 46.), Blind – De Jong (Clasie, 62.), Wijnaldum – Kuyt, Sneijder, Robben – Van Persie (Huntelaar, 96.)
Argentína: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Mascherano, Biglia, E. Pérez (Palacio 81.) – Messi, Lavezzi (M. Rodríguez, 100.), Higuaín (Agüero, 81.)

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés