A francia–német meccs után felüdülés volt a mai másik negyeddöntő, Brazília és Kolumbia is focizni akart, előbbinek sikerült is. Most tényleg jók voltak a brazilok, megérdemelten verték a vébé talán eddig legjobbját. Németország ellenfele Brazília lesz az elődöntőben, elég nagy klasszikus tehát a felső ágon.

A legjobbkor játszott a legjobban az eddig finoman szólva sem meggyőző brazil válogatott. Kolumbia ellen iszonyúan bekezdett, amivel alaposan meg is lepték a vendégeket, már a hetedik percben vezetést szereztek. Neymar szögletét a középhátvéd csapatkapitány Thiago Silva paskolta a kapuba.

A vezetés után is tovább nyomott a selecao, Hulknak több, és Paulinhónak is akadt helyzetes, sőt a másik középhátvéd, David Luiz is helyzetbe került egy Hulk-beadás után. A szünetre tehát egygólos brazil vezetéssel mentek a csapatok, ám a második játékrészben sem változott sokat a játék képe, Kolumbia ma nem bírt a félelmetesen motivált vendéglátókkal. Aztán a 69. percben David Luiz mindent eldöntött, bitang nagy gólt lőtt szabadrúgásból.

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt egy jogos tizenegyesből James egyenlített, aki így hat góllal zárta a vébét, akár gólkirály is lehet. De növelni már nem fogja ezt, mert Brazília kihúzta a végét.

Összejött az álomelődöntő tehát, Németország ellenfele Brazília lett, ám nem felhőtlen a brazilok öröme, Neymart ugyanis hátba rúgták, le kellett cserélni (frissítés: eltört az egyik csigolyája, véget ért számára a vébé). Nem jó jel, hogy azonnal bevitték az öltözőbe. Thiago Silva pedig sárgát kapott, ő biztosan nem lesz ott az elődöntőben.

Brazília–Kolumbia 2–1 (1–0)

Brazília: Julio Cesar – Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Fernandinho, Paulinho (Hernanes, 86.) – Oscar, Neymar (Henrique, 89.), Hulk (Ramires, 83.) – Fred

Kolumbia: Ospina – Zuniga, Zapata, Yepes, Armero – Guarín, Sánchez – Cuadrado (Quintero, 80.), J. Rodríguez, Ibarbo (Ramos, a szünetben) – T. Gutiérrez (Bacca, 70.)

Gólszerző: T. Silva (7.), David Luiz (69.) illetve J. Rodríguez (80. – 11-esből)

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Letartóztattak két Premier League-focistát szexuális erőszak gyanúja miatt

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés