Azt mondta Dárdai Pál, ha nyerünk Feröer-szigeteken, akkor utána legyőzzük Finnországot is. Márpedig nyertünk Feröeren. Dárdai Pál meg olyan, akinek hisz az ember. Leginkább miatta érezzük azt, hogy tényleg nyerünk.

Elképzelhetően, hogy bántóan szakmaiatlan cikk következik, de mindjárt itt a meccs és kezd elsodorni a hangulata. Már senki sem érdekel, hogy a finnek évek óta gyakorolt, olajozottan működő karácsonyfa felállása, stratégiája ellen vajon kitalál-e valami speckó taktikát a kapitány, vagy inkább nem játszat olyat a csapattal, mint elődje, aki hallott valami új hírt az északírekről, és pánikszerűen reagálva kiküldte a gárdát olyan felállásban és olyan taktikával, amit korábban egyáltalán nem gyakoroltak. Hazai pályán. tudjuk, mi lett az eredménye.

Szerencsére a taktikai guru már csak előd, jelenleg egy olyan ember áll a magyar válogatott élén, aki egyrészt nem fog a finnekhez igazodni itthon, másrészt már akkor kivívta a tiszteletet, szeretetet, amikor még meccsen se vezette a nemzeti együttest. Mert hiteles, mert higgadt, mert értelmes, mert tud beszélni. Aztán kimentünk Bukarestbe és egy remek második félidő után hazahoztunk egy pontot. Mindezt úgy, hogy itthon vezetésről kikaptunk Észak-Írország ellen, a csapat egyik középhátvédje begörcsölt tíz perccel a meccs vége előtt, a válogatottunk romokban hevert, a kapitány elzavarták. Dárdai összerántotta a csapatot, miatta visszajött Szalai Ádám, újra behívót kapott Stieber, Lipták kimaradt, Dzsudzsák végre jól játszott, Elek ismét megkapta a bizalmat.

De leginkább két dolog látszott:

– Van elképzelés.
– A csapat képes meghalni is a kapitányért.

A kapitányért, aki azt ígérte, nyerünk a finnek ellen, ha Feröerről elhozzuk mind a három pontot. A kapitányért, akiért képes a magyar drukker ismét megtölteni a Groupama Arénát, mert hisz benne (még az önkormányzati választásokon is kapott szavazatot), mert azt mondta, "gyertek, szurkoljatok, és legyetek türelmesek!". A kapitányért, akiről hashtaget neveztek el. Ez a kapitány az, akit eddig kerestünk: magyar, de nem itt tanult bele a szakmába, nem ragadt bele a rémesen elavult tanokba, nem magyar a mentalitása. A mindig optimista, de reális Dárdainak én elhiszem, hogy nyerünk ma este. Azt is elfogadom, ha nem lesz joga bonito, csak három pont.

  • Magyarország–Finnország
  • Budapest, Groupama Aréna, 20:45, TV: M1
  • Magyarország várható kezdőcsapata: Dibusz – Varga J., Juhász, Kádár, Forró – Elek, Tőzsér – Lovrencsics, Gera, Dzsudzsák – Szalai

És itt tudsz fogadni a magyar-győzelemre!

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Fordulat Liverpoolban, Hollandiából érkezhet Klopp utódja

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés