"Manchesterunitedezett" egyet a holland válogatott a Mexikó elleni nyolcaddöntőn: ahogy az angol klubcsapat a '99-es BL-döntőn, úgy a narancsmezes együttes is az utolsó percekben fordította meg a találkozót egygólos hátrányból. Pedig jó egy órán keresztül semmit nem mutattak van Persie-ék, Mexikó majdnem végig uralta a mérkőzést. Majdnem.

Nagy csalódás volt a holland csapat az első félidőben, a Sneijder, Van Persie, Robben szuperhármas tanácstalanul adogatta körbe a mexikói falat – ha a kézilabdához hasonlóan el lehetne venni a labdát passzív játékért, tőlük az ivószünet előtt el kellett volna. Mexikó megérdemelten szerzett vezetést a második játékrész elején, mert addig csak nekik volt helyzetük. Giovani Dos Santos lemásolta kicsiben James Rodriguez szombati csodagólját: mellre vette a labdát, vezetgette picit, majd ballal a kapuba lőtt.

Ekkor ébredtek fel a hollandok főleg Arjen Robbennek köszönhetően: a szélső a védjegyének számító (miért tudja minden meccsen tízszer megcsinálni ugyanazt?) jobbról-befelé-cselezek-a-bal-lábamra-majd-megcélzom-a-hosszút c. trükkjét vetette be párszor több-kevesebb sikerrel. Van Gaal a második félidőben kb. négyszer labdába érő van Persie helyett becserélte Klaas-Jan Huntelaart, de az utolsó pillanatos egyenlítést nem ő, hanem a 2010-es tornán öt gólt szerzett, ezen a vébén eddig súlytalanul futballozó Wesley Sneijder hozta össze egy szögletet követő kavarodás utáni kapáslövéssel.

A hosszabbításra készülődött ekkor a fél világ, nem úgy Robben, aki mit csinált? A bal lábára cselezett a 16-oson belül, Marquez felrúgta, a megítélt büntetőt a csereember, Huntelaar beverte, a csapatát meg továbblőtte a legjobb nyolcba.

Hollandia–Mexikó 2–1 (0–0)

Estadio Castelao, Fortaleza

Hollandia: Cillessen – de Vrij, Vlaar, Blind – Verhaegh (Depay, 56.), Wijnaldum, N. de Jong (Martins Indi, 9.), Kuyt – Sneijder –Robben, van Persie (Huntelaar, 76.).

Mexikó: Ochoa – Aguilar, Maza, Marquez, Moreno (Reyes, 46.), Layun – Salcido – Herrera, Guardado – G. dos Santos (Aquino, 61.) , Peralta (Hernandez, 75.).

Gólszerzők:  Sneijder (88.), Huntelaar (94.-tizenegyesből) ill. G. dos Santos  (48.)

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Emlékszel Messi karrierjének egyik legzseniálisabb góljára?

További cikkeink a témában