Fájdalmas gól fosztotta meg Magyarországot a győzelemtől, kabarés gólt lőtt Bosznia, szerencsésen egyenlített Portugália, otthon botlottak a spanyolok.

A legfájóbb

Hintünk egy kis sót a sebekre, bármennyire is fájdalmas újra és újra látni a magyar–román vb-selejtező góljait, sajnos nem maradhat ki az aktuális focikörképből. A 93. percig persze szívesen nézegetjük a meccset, akkor még Vanczák Vilmos és Dzsudzsák Balázs góljaival 2–1-re vezettünk. Aztán jött az utolsó perc és az az elmondhatatlanul szerencsétlen gól. Egy pont rég fájt ennyire.

A legelső

A Fradi félgőzzel verte kétszer is az Egert és jutott be története során először a Ligakupa döntőjébe. A Vácott rendezett első meccsen Jenner, Aborah és Csukics góljaival 3–1-re nyertek a IX. kerületiek, a visszavágón pedig már a 16. percben végleg eldöntötték a továbbjutást – Leonardo köténypassza után Csukics tálalt remekül Milan Perics elé, aki megtolta a védője mellett a labdát és jobbal a kapu közepébe vágta. Az Albert-stadion utolsó tétmeccsén tehát 1–0-ra nyert a Ferencváros.

A legnagyobb és legokosabb gól

A Ligakupa másik elődöntőjében a Pécs fogadta az első meccsen kétgólos előnyt szerző Videotont. Ami a 18. percben egygólosra olvadt, amikor is a Kozármislenytől igazolt Koller Krisztián jobb lábbal elemi erővel kilőtte a rövid felső sarkot. Ezenkívül volt még két ordító nagy helyzete a Pécsnek, ám gól nem született belőle. A második félidőre pedig összeszedte magát a Videoton, és Nikolics Nemanja valamint Nikola Mitrovics találataival a visszavágót is megnyerte. Utóbbi pedig meglőtte – emelte, ívelte – a hétvége egyik legokosabb gólját. Fradi–Videoton-döntőt rendeznek tehát a Ligakupában, a Vidi negyedszer finalista.

A leggyilkosabb passzok

Argentína ismét nagyon simán nyert, meg sem kottyant neki, hogy Agüero és Di María nem léphetett pályára. Persze nem is kell sajnálni Sabella kapitányt, hiszen így is a Leo Messi, Gonzalo Higuaín, Ezequiel Lavezzi csatársorral támadhatott. Illetve úgy pontos, hogy utóbbi kettő volt a csatár, akiket a Barcelona zsenije támogatott. De még hogy! A realos Higuaínnak két fantasztikus gólpasszt adott, közben azért ő is betalált.

A legnagyobb meglepetés

Megdöccent a tiki-taka, hiába uralta a meccset Spanyolország, mégis két nagyon fontos pontot veszített. A selección 82%-ban birtokolta a labdát, a finnek egyetlen egyszer találták el a kaput. Igen, abból gól is lett. Sergio Ramos pontos fejesével vezettek is Del Bosque tanítványai, mégsem tudták megtartani vagy növelni az előnyt a csoport utolsó helyén álló Finnország ellen. Teemo Pukki korábban két idényt is játszott Spanyolországban, de akkor még nem jegyezték meg a nevét az Ibériai-félszigeten. Most tett róla, hogy ez változzon.

A legjobb fej és a legviccesebb gól

Edin Dzekóról eddig is tudtuk, hogy Európa egyik legjobb befejező csatára, most Görögország ellen ismét bizonyította. Bosznia-Hercegovina az ő két remek fejesgóljával valamint Vedad Ibisevic szilveszteri összeállításba illő vicces és mázlis találatával simán verték a legnagyobb ellenfelüket. Történt, hogy a 36. percben tizenegyest kaptak a hazaiak, amit Misimovic kihagyott, a kipattanót visszakotorta, a védők elérték... de inkább nézd meg, jó muri. A bosnyákok 18 gólt lőttek öt forduló alatt (és csak hármat kaptak), ebből a Manchester City támadója hetet, amivel a góllövőlista élén áll.

Az Izrael–Portugália ütközet is egy rettenetesen peches, vagy szerencsés góllal zárult, ráadásul az utolsó percben. Szóval nem csak mi, magyarok szenvedtünk a hétvégén, Izrael három–egyes vezetésről nem tudott nyerni. Fábio Coentraónak jegyzik ugyan a gólt, de ő csak jókor volt jó helyen.

A legviccesebb jelenet

A lengyel Kamil Glik volt a hétvége egyik legnagyobb vesztese: nem elég, hogy Ukrajna úgy nyert 3–1-re Varsóban, hogy már a hetedik percben kétgólos előnye volt, de még a szerencsétlen védő össze is hozott egy olyan jelenetet, amin még a saját szurkolói is röhögtek. Hiába, néha összevissza pattog az a fránya golyó...

(Fotó: Europress/Getty)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Már 11 ezer Bayern-drukker írta alá a Tuchel maradását kérő petíciót

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés