Manchester City–Chelsea

Tipp: hazai – TippmixPro: 1.82
Fogadási határidő: február 3., hétfő, 21:00

Február 3-a nagyon fontos nap lesz a Premier League-ben, ugyanis az angol liga két leggazdagabb klubja, és két legellentmondásosabban megítélt tulajdonosa méri össze szinte határtalan erejét a zöld gyepen. Arab sejk vs. orosz oligarcha. Igazi mocskos olajpénzben fürdő kék háború lesz, ami nem mellékesen a bajnoki cím szempontjából is baromi fontos. A City vezeti a bajnokságot, a Chelsea csak három ponttal lemaradva követi. Ergo az égszínkékek megléphetnek, a londoni kékek pedig utolérhetnek.

Hogy mennyire undorítóan gazdagok? A City kerete 451, a Chelsea-é 386 millió eurót ér. A manchesteriek gyakorlatilag bárkit megvehetnek, akit kinéznek, fizetésben bárkire ráalkudnak, csak a nyáron 116 misit tapsoltak el, Mou meg csak most télen 53-at, három nevesincs focistára (Zouma, Matics, Szalah). Igaz, bevétel is volt, Mata 44.7 millióért az MU-é lett, De Bruyne meg 17-ért távozott a Wolfsburgba.

Azt már nagyon régóta érezni lehetett, hogy a Manchester City robbantani fog, csak előbb el kell zavarni az embert, aki béklyót kötött a csapatra: Mancini kevés volt egy ekkora csapathoz, és végül kirúgták a nyáron, Manuel Pellegrinivel meg egy korszakos együttes körvonalai kezdenek látszani. A City november közepe óta nem kapott ki, azóta tizenkét bajnokiból tizenegyet megnyert, egyszer ikszelt csak. Zsinórban öt bajnokit nyertek az égszínkékek, ráadásul egészen elképesztő magabiztossággal és látványos játékkal. Az előző hét meccsen 34 gólt lőttek Agüeróék, a 23 bajnokin 68-nál járnak.

A gárda legeredményesebb játékosa a 15 gólos Kun Agüero viszont megsérült, combizomhúzódást miatt egy hónapig nem léphet pályára. Nagy érvágás, hogy nem játszhat hétfőn, ám nélküle is négy gólt gurított a csapat a Tottenham pályáján a második félidőben, és nyert 5–1-re. Jovetics vagy Negredo pótolhatja az argentint. Rajta kívül Samir Nasri (ha már őt nem láthatod, legalább a csaját nézd meg) és Javi García maródi.

A Chelsea-nél Fernando Torres sérült, de nélküle is elég jól boldogul a londoni gárda, nyolc forduló óta veretlenek, ebből ötször nem kaptak gólt. Ha igen, akkor is csak maximum egyet. Nem csoda, hogy Mourinho brigádja kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban, mindössze húszat. Az októberi odavágón a Chelsea nyert 2–1-re.

A szenvtelen és pokolian gazdag sejk a csendesen ijesztő, rutinos orosz ellen. Vagy inkább a liga legjobb támadósora a legmasszívabb védelme ellen. Mi a Cityre teszünk. Te?

Irány a TippmixPro, fogadok a meccsre!

Olvass el mindent a Mesternégyes játékról, és nyerj két jegyet a Chelsea–Arsenal, a Bayern München–Borussia Dortmund, az Internazionale–Napoli vagy a Barcelona–Atlético Madrid csúcsmeccsre!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Menhelyről? Tenyésztőtől? Honnan legyen kutyád?

Öt topklub harcol a Bayern München egyik legjobb játékosáért

Akkorát zsákolt, hogy ő és az ellenfele is belesérült

További cikkeink a témában