Már nem C. Ronaldo a csúcstartó, a Real Madrid saját rekordját megdöntve majd' százmillió euróért megszerezte Gareth Bale-t a Tottenhamtől.

Két hónapja tart a szokásos nyári Real-szappanopera, most épp a Tottenham és Gareth Bale főszereplésével. Mivel hamarosan lezárul az átigazolási időszak, mindenki engedékenyebb, így végül – a Marca című spanyol sportnapilap információi szerint – sikerült megállapodni a két fehér klubnak, megoldódott a futballnyár egyik legizgalmasabb kérdése: 99 millió euróért a Real Madridba igazol a walesi szélső-támadó. A 24 éves ballábas játékos hat évre ír alá a blancókhoz.

Kicsit talán furcsa, de ezzel Bale lett a világ legdrágább labdarúgója, a walesi (!) mostani csapattársát, Cristiano Ronaldót taszította le a képzeletbeli dobogó legfelső fokáról, a portugál 2009 nyarán 96 millió euróért érkezett a Manchester Unitedtól. Aki pedig akkor Zinedine Zidane-t előzte meg, a franciát 2001-ben 69 millió euróért vette meg... ki más, mint a Real Madrid. Bale fizetése évi tízmillió euró lesz, nála csak CR keres többet, nagyjából tizenhatmilliót. A Real pedig 172,5 milliót tapsolt el a nyáron öt játékosra (Bale mellett Isco, Illarramendi, Carvajal és Casemiro került pénzbe).

A Tottenham már Bale pótlásáról is gondoskodott, a széteső Anzsi brazil középpályását, Williant szemelte ki, aki már az orvosi vizsgálaton is átesett. Harmincmillió az ára.

(Forrás: Marca)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés