A szokásos forgatókönyv alapján zajlott az Olaszország–Uruguay meccs: Godín megint győztes gólt fejelt, Európa megint bukott, Suárez meg még mindig egy elmebeteg állat. De zseni. A halálcsoportból a két európai nagyhatalom kullog haza.

Egészen addig botrányosan unalmas, nézhetetlen szörnyűség volt az olasz–uruguayi, amíg Marchisio bele nem taposott Arévalo Ríosba. A piros lap után elkezdett focizni Uruguay, mert hát nekik nem volt elég az iksz, Suáreznek volt is egy hatalmas helyzete, ám az öreg Buffon kivédte. Aztán jött a szokásos Suárez-harapás, az elmebeteg zsenit már eltiltották a PL-ben tíz meccsre egy harapásért, sőt, Hollandiában is belekóstolt már ellenfélbe, erre mit csinál? Mindenki szeme láttára beleharapott Chiellini vállába. Teljesen biztos, hogy nem százas a pali. Mondjuk nagyon tud focizni, ezt ma is megmutatta.

Na de ki más menthette volna meg Uruguayt, ha nem Diego Godín, aki idén megszámolhatatlan mennyiségű fontos gólt fejelt már. Na jó, igazából megszámolható, a legfontosabb a Barcelona elleni bajnoki döntőn és a BL-döntőben fejelt gólja volt. Most amúgy a bal lapockájával juttatta Buffon kapujába a továbbjutást érő gólt.

Olaszország–Uruguay 0–1 (0–0)
Natal, Estadio das Dunas, vezette: Marco Rodriguez (mexikói)

Olaszország: Buffon - Chiellini, Bonucci, Barzagli - De Sciglio, Marchisio, Pirlo, Verratti (Motta, 75.), Darmian - Balotelli (Parolo, 46.), Immobile (Cassano, 71.)
Uruguay: Muslera - Pereira (Stuani, 63.), Godin, Gimenez, Caceres - Rodriguez, Arevalo, Gonzalez, Lodeiro (M. Pereira, 46.) - Cavani, Suarez

Gólszerző: Godin (81.)

Piros lap: Marchisio (59.)

A másik meccsen Anglia képtelen volt elverni Costa Ricát, amely így csoportelsőként jutott tovább. Érik a Costa Rica–Elefántcsontpart nyolcaddöntő...

Costa Rica–Anglia 0–0
Belo Horizonte, Estadio Mineirao, 57 823 néző. Vezette: Hajmudi (algériai)

Costa Rica: K. Navas – Gamboa, Duarte, G. González, Miller, J. Díaz – B. Ruiz, Brenes (Bolanos, 59.), Borges (Barrantes, 78.), Tejeda – Campbell (Urena, 65.)
Anglia: Foster – Ph. Jones, Cahill, Smalling, Shaw – Lampard, Wilshere (Gerrard, 73.) – J. Milner (Rooney, 76.), Barkley, Lallana (Sterling, 62.) – Sturridge

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

A City középpályása odaszúrt a Real Madridnak: Csak egy csapatot láttam a pályán

További cikkeink a témában