Nem sikerült az olaszoknak a visszavágás az elbukott Eb-döntő után, ismét Spanyolország örülhetett – gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel jutott döntőbe a világbajnok.

Cesare Prandelli meglepte a spanyolokat. A remek olasz taktika miatt ugyan kissé unalmasra sikerült a rendes játékidő, de azért néhány helyzet akadt mindkét kapu előtt. Aztán a hosszabbításban felpörögtek a spanyolok, ám hiába volt számtalan helyzetük, nem találtak be Buffon kapujába. Ugyan Olaszország elfáradt a meccs végére, de azért ha a ráadás elején Giaccherini óriási lövése nem a kapufán csattan, behúzhatta volna a meccset. Később Xavi is eltalálta a lécet.

A tizenegyeseket Candreva egy higgadt panenkázással kezdte, aztán a tizenkettedik lövőig senki sem hibázott, elképesztően magabiztosak voltak a játékosok. Majd jött Leonardo Bonucci és nagy erővel a kapu fölé bombázta az olaszok hetedik próbálkozását. Jesús Navas viszont nem hibázott, így Spanyolország jutott a döntőbe, ahol a házigazda brazilokkal csap össze.

Spanyolország–Olaszország 0–0 – tizenegyesekkel: 7–6

A döntőt magyar idő szerint vasárnap éjfélkor játsszák – Brazília–Spanyolország, Rio de Janeiro; TV: M1

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Már 11 ezer Bayern-drukker írta alá a Tuchel maradását kérő petíciót

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés