Váratlan eredménnyel zárult a Marca sportnapilap által kiírt szavazás, miszerint: ki a világ valaha volt legjobb labdarúgója? A válaszadók több mint 41%-a szerint Lionel Messi az, ami azért sokkoló, mert a Marca madridi illetőségű lap.

Több mint 81 ezer szavazat érkezett a kérdésre, vagyis mondhatjuk, hogy reprezentatív volt a felmérés, ráadásul még csak nem is igazán szoros. A Barcelona négyszeres aranylabdása a szavazatok 41,4%-át gyűjtötte be, a helyi Real Madrid csillaga, Cristiano Ronaldo viszont csak 30,5%-ot, vagyis igen fölényesen nyert Messi. Aki egyébként időközben minden idők legjobb Bajnokok Ligája-góllövője is lett, utolérve Raúlt és leelőzve CR7-et.

A lista harmadik helyére, jócskán lemaradva az asszonyverő Diego Maradona került, mögötte Zidane megelőzte Pelét, Di Stéfanót és Cruyffot. Az azért elég egyértelmű, hogy a szavazók nagy része egyáltalán nem látta játszani utóbbiakat, de még Maradonát is kevesen, és ez azért komolyan befolyásolta az eredményt. Mindenesetre az meglepetés, hogy Messi kvázi idegenben győzte le Ronaldót.

De vajon kié lesz idén az Aranylabda?

(Fotó: Europress/AFP, forrás: Marca)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Megvan a Liverpool új edzője

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés