A futballmenedzser játékok fanatikusai tudják, milyen érzés, amikor sose hallott focistát igazolnak le a csapatukba fillérekért, akiből aztán hatalmas sztárt csinálnak – a játékban. Mi összeszedtünk tizenegy olyan labdarúgót, akik most még kevésbé számítanak nagy névnek, de egy jól sikerült világbajnokság esetén kapkodhatnak értük a nagy klubok – igazából.

Claudio Bravo

Idősebbek emlékezhetnek egy ugyanezzel a névvel anyakönyvezett mexikói védőre. Ő viszont chilei és kapus, elmúlt már harminc (ami a kapusoknál nem kor), viszont a Real Sociedadban kiváló idényt tudott maga mögött, nem véletlenül merült fel a leigazolása a Barcelonánál. Hazája válogatottja a torna egyik meglepetéscsapata lehet, és ha úgy teljesít, ahogy a klubjában, simán megkaphatja élete utolsó nagy szerződését.

Serge Aurier

Az elefántcsontparti jobbhátvéd mindössze 21 éves, a francia Toulouse-ban koptatja a mészcsíkot állandó felfutásaival. Az Arsenal már kinézte magának Bacary Sagna hosszú távú utódaként, Wenger pedig knows.

Eliaquim Mangala

A Porto átigazolásokért felelős szakosztályát minden idők egyik legjobbjaként tartják számon (ők azok, akik százezerért hoznak ismeretlen focistát, és tízmilliókért adják el), az ő felfedezettjük a bivalyerős középhátvéd. A vb-n Sakhóval és Varane-nal kell megküzdenie a francia védelemben a Koscielny melletti helyért, ha összejön neki, viheti mondjuk a Manchester City negyvenmillióért.

Muhamed Besic

A magyar labdarúgás egyre kevesebb követőinek ő nem lesz ismeretlen. A középpályán és a védelemben is bevethető Besicnek bizonyára a Ferencvárosnál drukkolnak a legjobban, mert ha tényleg leveszi a pályáról Lionel Messit, eurómilliókkal gazdagodhat a klubkassza.

Eder Alvarez Balanta

A kolumbiai fiatalember a szebb napokat látott River Plate-ben radírozza le az ellenfeleket. 21 éves, gyors, erőszakos, dögvész esetén a bal szélre is ki lehet tolni. Gyenge pontjának a fejjátéka tűnik, de hát egyik nagy elődje, Iván Córdoba is csak 176 centi magas volt (és jó nagyot tudott ugrani).

Mile Jedinak

Akik sasszemmel figyelték a Premier League legutóbbi idényét, kiszúrhattak a tavaszra megtáltosodott Crystal Palace-ban egy csapzott hajú, magas, erős futóbolondot, aki mindenhová odaér, mindenkit leütközik, és még passzolni is tud. Ő Mile Jedinak, az ausztrál válogatott kicsit későn érő (29 éves) csapatkapitánya.

Granit Xhaka

Kovács Kálmán két évvel ezelőtt megmondta, hogy oda kell figyelni a svájciakra. Az albán származású középpályásra tényleg nem árt. Az Esteban Cambiasso utódját kereső Inter vezetői már felírták a listájukra a Mönchengladbach 21 éves játékosának a nevét, hamarosan meglátjuk, miért.

Rémy Cabella

A sérült Franck Ribéry helyét és mezszámát kapta meg a francia keretben a mindössze 66 kg-ot nyomó szélső – szép kis páros lehetnek a szintén pöttöm Valbuenával. A Montpellier 23 éves, kreatív támadó középpályásának nincs biztos helye a kezdőben, de ha hozza a klubjában megszokottat (14 gól, 8 gólpassz idén!), bármi megtörténhet.

Josip Drmic

A Bayer Leverkusen vezetői nagyon okosan még a világbajnokság előtt lefixálták a Nürnbergből érkező csatár szerződtetését, mert pár gól Brazíliában, és kilencmillió euró helyett a duplájába került volna a svájci támadó, aki a válogatott első számú gólfelelőse lehet a vb-n.

William Carvalho

Állítólag negyvenmilliót kér érte a lisszaboni Sporting, alighanem megrészegültek a Porto átigazolás-politikájától. Az angolai születésű, 22 éves 187 centis és 85 kilós labdaszerző középpályás Portugália jelenlegi legnagyobb tehetsége, már most sorban állnak érte a sztárklubok.

Joel Campbell

Mindig van egy egzotikus tájakról érkező felfedezettje a világeseménynek, a Costa Ricáról érkező Joel Campbell lehet az egyik ilyen. A 21 éves, szélsőként is bevethető csatár az Arsenal kölcsönjátékosaként az Olympiakoszban zárt kiváló idényt, a mundialon pedig megmutathatja a londoni klubnak, hogy ősztől helye van a keretben.

Szerinted ki nyeri a vébét? Az oddsok alapján Brazília a legesélyesebb, te fogadnál Neymarékra?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés