1. Támadófal vagy védőfal?

Az egyértelmű, hogy a 48. Super Bowl legkomolyabb szakmai kérdése az, hogy vajon a Manninget támogató, hozzá közel senkit nem engedő támadófal, vagy a Seahawks brutál durva védelme jön ki győztesen. A Seattle még sosem nyert Super Bowlt, nagyon motiváltak lesznek, de vajon a Wilson–Lynch duó sikerre vezetheti-e a Seattle-t? A főcsoport döntőjében láthattuk, a seahawksos Marshawn Lynch, a szélvészgyors running back szinte megállíthatatlan, de azért a viszonylag zöldfülű Russell Wilson is villant olykor. Ám egy ilyen meccsen rengeteget számít a rutin is, ami viszont egyértelműen a Denver Broncos mellett szól.

2. Hó vagy nem hó?

A tavalyi Super Bowl a blackoutról is híres lett, a fél stadion sötétbe borult, idén pedig fehér köntöst húzhat az aréna. Blackout, whiteout. És mi lesz, ha hó fedi a pályát? Semmi, a fiúk játszani fognak.

A jenkik persze azért pörögnek a dolgon, hiszen a New York Giants otthona (Eli Manning csapata), a MetLife Stadion nyitott, nem is lehet befedni. Egyébként egész hétvégére havazást és mínuszokat mondanak, odakint főleg a Farmer's Almanac oldalát bújják, azt tartják a legmegbízhatóbbnak. A denveriek egyébként mínusz két fokból repültek át, Seattle-ben viszont az éghajlat miatt nagyon ritka a nulla fok alatti hőmérséklet.

Mégis a Broncost féltik jobban, ugyanis Manning eléggé fázós: a Denver irányítója jelenleg csupán 8–11-es mérleget tud felmutatni, amikor öt fok alatt volt a hőmérséklet, nulla fok alatt pedig csupán 4–7 ez a mutató. Négy-öt Celsius-fok felett viszont 85–35-ös az indexe. Márpedig New Yorkban biztosan fagy lesz, de legalábbis nulla fok körül.

3. Payton beéri-e öccsét, Eli-t?

Két éve még Eli Manningről zengtünk ódákat, a kisöcsi pályafutásának jelentős része a nagy Payton árnyékában zajlott, ám időközben már kétszer annyi aranygyűrű húzza lapát kezét, mint a bátynak. Plusz van két Super Bowl MVP-címe is. A 37 éves Paytonnak 2007-ből van egy Super Bowlja, MVP-vel kombinálva, ám azt még az Indianapolis Colts színeiben nyerte, ahol egy laza tizenhárom idényt húzott le. Hét évvel első sikere után duplázhat, és beérheti az öccsét.

4. Nézőcsúcsot dönt-e a meccs és a halftime show?

Minden idők amerikai tévés rekordját a 2012-es meccs tartja, a New York Giants és a New England Patriots döntőjét 111 millió 300 ezer tévéző követte, a második helyen a 2011-es Green Bay Packers kontra Pittsburgh Steelers Super Bowl áll, és nem hiszed el, mi a harmadik: bizony, a tavalyi döntő. A 2013-as Baltimore Ravens–San Francisco 49ers meccset 108 millió 410 ezer amerikai nézte.

Ezen a témán belül persze több kérdés is feszít minket, hiszen a halftime show és a megnyitó is van olyan érdekes, mint a meccs, sőt. Szóval: vajon belesül-e az amcsi nemzeti himnuszba a világhírű szoprán, Renée Fleming? Nagyon jó oddsszal adják, hogy igen. A félidei koncertje alatt félmeztelen lesz-e a Red Hot Chili Peppers bármelyik tagja? Az RHCP vagy Bruno Mars kap nagyobb ovációt? Ugye mennyi gyötrő kérdés...?

5. Melyik reklám lesz a legütősebb?

Már nálunk is láthattál néhány durva reklámot, amit a Super Bowl szünetére dobtak össze a nagy cégek egy kisebb fejlődő ország éves költségvetéséből: a Nissan mátrixosan nyomja, Laurence Fishburne áriázik a hátsó ülésen, Schwarzenegger szőke pinyósnak öltözik a Bud Light kedvéért, a SodaStream meg Scarlett Johanssont kérte fel, hogy mondja bele a kamerába: "Sorry, Coke and Pepsi!" Na ezt például pont nem láthatod majd, mert valamiért (...) letiltották, de a Need for speed és a Transformers filmelőzetesét igen, vagy épp a Budweiser übercuki, de érthetetlen (értsd: sörmentes) kutyás-lovas szpotját is, a Dannon erotikával próbálkozó kisfilmjét, vagy a Heinz Ha jó a kedved, üsd a tenyered ritmusát. A Toyota teaserére meg nem találunk épeszű magyarázatot:

De talán a Duracell nyúlt a legügyesebben az egészhez, ők Derrick Colemant, a Seattle Seahawks hallássérült running backjét választották, és az ő sikersztoriját.

Itt van még egy raklapnyi Super Bowlra időzített reklám, válogass.

+1, a lényeg: Denver vagy Seattle?

Mit gondolsz róla?

Elég fontos kérdés azért az is, vajon ki nyer majd.

Fogadj a Super Bowlra a TippmixPrón!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

A világ legkeresettebb edzője a Liverpoolt és a Bayern Münchent is visszautasítja?

Újabb fogadási balhéba keveredett a korábban tíz hónapra eltiltott Tonali

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés