A manausi Arena Amazonia eleve egy különleges stadion, az esőerdő közepére tervezték, de úgy fest, a megközelíthetetlenség mellett akad még nagyobb gond is: gyepszőnyege minősíthetetlen állapotban van.

Már részletesen beszámoltunk róla, milyen sok a gond a vébé körül Brazíliában, ám a korrupció, a stadionmizéria mellett akad olyan probléma is, ami konkrétan a játékosokat érinti: botrányos a pálya minősége Sao Paulóban és legfőképp Manausban.

Az amazonasi esőerdőbe vágott, tehát eleve közútmentes övezetbe tervezett stadionban komoly gondot okoz a füvesítés, bár ez nagyrészt a szakértelem hiányának köszönhető. Mint a képeket is látszik, az Olaszország–Anglia meccset egy pocsék, libalegelőnek tűnő pályán rendezik majd június 15-én, éjfélkor, miután – a Sky Sport FIFA-forrása szerint –  kissé túlmérték a műtrágyázást. De a gyepszőnyegről gondoskodó szakember szerint már megkezdték a vészhelyzeti tervet, minden megtesznek, hogy jobb állapotba hozzá a játékteret, ám kicsi az esély arra, hogy jó minőségűre feljavítsák.

Ezek után milyen meccsre számíthatunk? Egy nézhetetlen 0–0? Az mondjuk 2,95-szörös pénzt ér!

(Forrás: businessinsider.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

„Marozsán akár Grand Slam-tornát is nyerhet”

A Wembley után a Bernabéuban is betalált a brazil válogatott 17 éves szupertehetsége

További cikkeink a témában