Történelmi szexjátékok, erotikus karnevál és a modern szex száz éve egy múzeumban.

New York egyik legjobbre értékelt látnivalója a TripAdvisoron a 2002-ben Manhattanben megnyílt Museum of Sex. Hamarosan a múzeum Floridában, Miamiban is megnyílik, méghozzá egy minden igényt kielégítő tárlattal, ahol „szexi robotoktól” kezdve a szexuális egészségügyi termékek történetéig sok minden látható lesz közel 3000 négyzetméteren.

Izgalmas maga a helyszín is: egy átalakított raktárépület Allapattah negyedben, ami számos művészeti és dizájn projekt otthona is.

„A szex és a szexualitás elgondolkodtató terepe lennénk” – foglalta össze a küldetést Daniel Gluck alapító, igazgató. Három nagy galériatér készül, az egyik nyitóesemény pedig Szorajama Hadizsme kiállítása lesz. A retrofuturista-erotikus képeiről ismert japán művész korábban a Dior Mennel és a Grammy-díjas énekesnővel, a The Weeknddel dolgozott együtt. Látható lesz Szorajama híres „szexi robot” szobrai közül négy, melyek mindegyike 2,7 méter magas (avagy kilenc láb).

De látható lesz a „Modern Szex: 100 év dizájn és tisztesség”, ami a szexuális egészségügyi termékek elmúlt száz évbeli megítélését és népszerűségét vizsgálja.

Vibártortörténeti gyorstalpaló – Fotó: Museum of Sex

Állandó kiállítás lesz az „erotikus karnevált” ígérő „utazás” (Super Funland: Journey into the Erotic Carnival) húsz különböző „látványossággal”, amit elég nehéz elképzelni, főleg mert az egyik beharangozott objekt egy 12 méter széles „sellőtartály”. Hát... jelentsen ez bármit is.

A manhattani ötödik sugárúton lévő MoSex a megnyitás óta több mint 40 kiállítást rendezett „az emberi szexualitás kulturális jelentőségének megőrzése, bemutatása és ünneplése” jegyében. A legutóbbi kiállítások olyan súlyos kérdésekkel is foglalkoztak, mint az abortusz és a szexmunkások helyzete.

A miami múzeum állandó gyűjteménye több mint 20 000 műtárgyból és műalkotásból áll, többek között fotókból, jelmezekből, történeti szexjátékokból.

Ha viszont kíváncsi volnál egy európai szexmúzeumra, akkor Amszterdamban hármat is találsz, de van egy még közelebb, Prágában is.

(Forrás: CNN, fotó: Museum of Sex)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában