Kezdjük a sztorit az elején: az 1968-as Rómeó és Júlia megvan? Nem baj, ha nem tudod elsőre hova tenni, hiszen régen volt, de ebben is segítünk.

A filmet William Shakespeare azonos című műve alapján Franco Zeffirelli rendezte, és annak idején annyira szerették a népek, hogy hozzávágtak egy rakás Oscar-jelölést, köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó szobrokat is, ám végül az alkotást a gálán csak a fényképezésért és a jelmezekért díjazták.

Ettől függetlenül még egy igen sikeresnek nevezhető filmről beszélünk, amit körbecsókoltak a kritikusok a rendezővel és a két címszereplő fiatallal, azaz a forgatás idején 15 éves Olivia Hussey-val és az akkoriban 16 éves Leonard Whitinggel együtt. Amerikában szép sikert könyvelhetett el a mű, szóval sem az alkotóknak, sem a stúdiónak nem igazán volt okuk panaszra.

Telt-múlt az idő, és ez az elfeledett romantikus dráma most azért került ismét a címlapokra, mert az időközben 72 és 71 évessé öregedő színészek benyújtottak a Santa Monica-i legfelsőbb bíróságra egy keresetet, melyben

500 millió dolláros kártérítést követelnek a Paramounttól, amiért az 54 éves film egyik jelenetében láthatóak voltak Júlia mellei és Rómeó feneke.

A színészek ügyvédje szexuális kizsákmányolással és kiskorúakról készült meztelen képek terjesztésével vádolta meg a stúdiót, melynek fejesei a kereset pénteki benyújtása óta egészen biztosan levélszám lapátolják magukba a nyugtatókat.

A Variety azért a hírrel kapcsolatban emlékeztette az olvasóit arra, hogy Hussey egy interjúban néhány éve még azt mondta, hogy a meztelen jelenetek ízlésesen voltak tálalva, és hogy ezekre szerinte kifejezetten szükség volt.

Most azonban a két színész azt állítja, hogy bár előzetesen úgy volt megbeszélve, hogy a jelenet alatt mindketten testszínű alsóneműt viselhetnek, Zeffirelli később megkövetelte tőlük, hogy teljesen meztelenül álljanak kamera elé. A színészek egyébként azért perelhetik be most a stúdiót, mert Kalifornia államban ideiglenesen felfüggesztették a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaélésekkel kapcsolatos bűntények elévülését, így az azóta eltelt 54 év ellenére is lehetőség nyílt arra, hogy peresíthető legyen ez a fél évszázados történet.

(forrás: Variety, főkép: Paramount Pictures)

Ez is érdekelhet:

Az megvan, hogy Kevin anyukája egy igazi gyökér?

Kevin McCallister anyukája már akkor Karen volt, amikor ezt az embertípust még nem is így hívták.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában