A reggeli fontos, bár évről évre megváltozik a státusza, de a szakemberek és dietetikusok többsége most éppen a nap legfontosabb étkezésének tartja.
Szerintünk egyértelműen az, és tök logikus érvelésünk van: a reggeli megalapozza és biztosítja a teljesítményünket mindenféle fizikai és szellemi tevékenységhez. Ebben azért egyetértünk, nem?
Persze nem mindegy, hogyan is néz ki a reggelink. Na, de ebben is segít nekünk a nagyszerű tudomány.
A Missouri Egyetem kutatói kétféle 300 kalóriás reggelit teszteltek nők körében. Az egyik csoport fehérjében gazdag (39 g fehérje), tojásból, kolbászból és szalonnából álló ételt kapott, a másik csoport pedig alacsonyabb fehérjetartalmú (8 g fehérje) reggelit (palacsintát) evett. Mindkét étel közel azonos zsír- és rosttartalmú volt.
A kutatás eredménye pedig az lett, hogy a magasabb fehérjetartalmú reggelit fogyasztók nemcsak kevesebbet ettek és tovább érezték jól lakottnak magukat (vagyis könnyebben élték túl a reggeli és ebéd közti időszakot), mint azok, aki egyáltalán nem ettek, vagy csak alacsonyabb fehérjetartalmú ételt reggeliztek, de kevésbé voltak fáradékonyak, valamint esetükben aktívabb agyi működést is mértek.
Ha esetleg kellene egy kis segítség az egészséges és gyorsan elkészíthető reggelihez, akkor van pár tippünk neked:
Adunk pár tippet a gyorsan elkészíthető egészséges(!) kajákra, hogy ne az instant cuccokhoz nyúlj, ha nincs időd főzni(Forrás: health.com)