Péterfy Bori-induló, napi mozgásigény, tavasz és egy gyönyörű város – minden adott egy jó hangulatú Vivicittához.

Végre tényleg itt a tavasz; Budapest idén százötven éves; már csak emlék a pandémia... mi következik mindebből? Gyerünk ki a szabadba:

sportoljunk, építsünk közösséget, amire tökéletes az április 22-én rajtoló 38. Telekom Vivicittá a Margitszigeten.

A kétnapos esemény jó ügyet is szolgál: a Telekom kollégái nevezési díjainak összegével és további kétmillió forinttal támogatja a mozgássérültek sportolását segítő Suhanj! Alapítványt.

A közösségi élmény adott lesz: mintegy húszezer résztvevőt várnak, a hazaiakat az ország minden részéről, míg az eddigi nevezések alapján 80 országból 1300 külföldi futó is rajthoz  áll majd.

Az egyik idei kulcsgondolat, hogy az igazi győzelem a saját korlátaink átlépése, így mindenki, aki teljesíti a kitűzött távot, a saját futásának hőse. Ezt az üzenetet tolmácsolja Péterfy Bori Kitartás indulója és az a személyre szabott, névre szóló, megosztható videó, amely perszonalizálva érkezik meg a 7, 10, 21 km-en induló résztvevők e-mail címére a befutó után.

„Mindig az volt az egyik életfilozófiám, hogy ha a testem erős, rugalmas és egészséges, akkor védettebb vagyok ez élet nehézségeivel szemben. A mozgás – akár sport, tánc vagy őrjöngés a színpadon – hihetetlen energiákat szabadít fel, és olyan eufóriát okoz, ami semmivel sem pótolható. Az pedig tényleg a legnagyobb élmény, ha ezt sokan együtt csináljuk” – mondta lendületesen az énekesnő, aki a Playernek azt is elárulta, hogy a Pilisben, egy erdei ösvényen szokott futni, illetve jóval ritkábban a rakparton is.

„A mozgás mindenkié” – ez a másik idei vezérgondolat, ami nemcsak a sok hazai és külföldi futó találkozását jelenti. Mint Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára rámutatott, egy kutatás szerint

Magyarországon a halálozások 9,7 százalékáért a mozgáshiány felelős, ez naponta negyven embert jelent. Sokkal többet kellene mozognunk, kellenek a mindennapi célok.

A Telekom, mint minden évben, idén is extra bázisállomással készül a futóversenyre, valamint a rendezvény teljes futótávján elérhető az 5G, ami stabil és gyors kapcsolatot biztosít az élmények megosztására az online térben.

(Fotók: Magyar Telekom Sajtó)

Ez is érdekelhet:

A három legfontosabb dolog, ha nekivágsz a futószezonnak

Nem kell tudományos alapossággal nekivágni a felkészülésnek, de egy terv és néhány ökölszabály nagyon jól jön.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés