A 21. század egyik nagy kihívása a hatékony térkihasználás, legyen szó egy bőröndről, hegymászó ruházatról vagy autóról. Ha pedig áttérünk a járművek és a lakások terepére, akkor válik csak igazán komollyá a dolog.

Az otthonát ugyanis nehezen cserélgeti az ember, és

ahogyan telnek az évek, egyre jobban megbizonyosodik arról, hogy bizony minden extra négyzetcentiméter számít.

Talán kevesen gondolnák, de gyakran a lakások hatékony térkihasználást pont az otthonok sava-borsának számító ajtók gátolják. Praktikusak, helyenként ízlésesen összerakottak, amelyek az esztétikai örömszerzés mellett a zaj- és fényszűrésben is remekelnek, de néha egyszerűen útban vannak.

A kitárt ajtók ugyanis teret nyitnak, valamerre mégis csukódnak – olykor pedig egy szekrény, egy polc vagy egy falra akasztott festmény útját állják. Itt jönnek szóba a toló- és harmonikaajtók, amely szükség esetén szinte teljesértékű ajtóvá válhat, és pillanatok alatt eltüntethető a szemek elől, hogy ne legyen útban senkinek.

Harmonikaajtó

A harmonikaajtók elegáns módon biztosítanak nagyobb helyet, hatékony térkihasználást, optimális elrendezési lehetőségeket, valamint egyedi térfelosztást, amit a hagyományos ajtószárnyak nem tesznek lehetővé. A praktikus harmonikaajtók a nappalitól az irodán át a fürdőszobáig, bármely helyiségben használhatók. Ennél a típusnál nincs padlócsúszka, csak diszkréten beépített felső csúszósín.

Az elasztikus, lágy műanyagból készült csatlakozások és a karbantartást nem igénylő speciális csúszkák hosszú éveken át biztosítják a csendes működést, a kiváló minőségű műanyag pedig a felületek könnyű tisztíthatóságát.

A lamellák kettősfalú műanyag profilból készülnek. Elegáns, csendes és helytakarékos, amely fehér kőris és bükk árnyalatokban is kapható. A BAUHAUS kínálatában egyébként más harmonikaajtók is kaphatók: eltérő anyagszerkezetben, méretben, színben – ha szeretnénk némi extra térre szert tenni otthon, érdemes szétnézni a kínálatukban.

Tolóajtó

Mert van, aki a fára esküszik, és abból egy jottányit sem enged.

A skandináv hatású, borovi fenyőből készült Loft II tolóajtó ideális kiegészítője a stílusos és kényelmes otthonoknak, ugyanakkor az irodai környezetbe is tökéletesen illeszkedik.

A tolóajtó falnyílás elé szerelhető, és remek kelléke egy hatékony térbeosztású, modern kivitelezésű, helyenként mégis autentikus enteriőrnek.

Természetesen más fizimiskájú tolóajtó felé is kacsingathatunk: az anyagszerkezetük és a fő paraméterek terén nem különböznek a Loft II-től, azonban a Marbella 10S amellett, hogy 4 milliméteres edzettüveg-betéttel rendelkezik, vízszintesen barázdált. A Loft Z pedig a Loft II-hőz hasonlóan függőleges deszkákból épül fel, de ennél a tolóajtónál egy félbevágott rombusz helyett egy Z betű rajzolódik ki előttünk.

Extrák

Ha már rendelkezünk tolóajtóval, de némi korszerűsítésre szorulna a rendszer, akkor kiegészítők között is szétnézhetünk. A BAUHAUS kínálatában többféle tolóajtó vasalat, tolóajtó sín, tolóajtó bilincs és tolóajtóhoz járó szerelési anyag is található.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BAUHAUS.

Ezek is érdekelhetnek:

 

És ezt olvastad már?
Nehéz lehet a meccsre koncentrálni, ha Alana is játszik