Még ha nem is feltétlenül tartjuk a legfontosabb szervünknek a péniszünket, azért csak koronaékszerként gondolunk rá. Ha már ilyen nagy becsben tartjuk, akkor viszont érdemes lenne, ha tudnánk is róla egy-két dolgot. Jöjjenek a hitek és tévhitek.

A pénisz egy izom?

Ez az elképzelés abból fakad, hogy a farkad merev állapotban igen kemény. Ennek ellenére nem izomról van szó. Amikor vér áramlik a péniszbe, az azt felépítő barlangos testek – és más képletek – megtelnek és keménnyé válnak, vagyis a merevedés nem izommunka eredménye.

Ez viszont azt jelenti, hogy sem a mérete, sem a körfogata nem nagyobbítható edzéssel. Egyetlen módja a műtét, de az esetek túlnyomó többségében ez teljesen felesleges, ugyanis a női hüvely átlagosan 12-14 cm hosszú, egy átlagos pénisz erektált mérete pedig 13-15 cm körül van, vagyis éppen tökéletesen passzolnak egymáshoz. Megjegyeznénk, hogy a túl nagy méret könnyen komoly fájdalmat is okozhat a partnerednek.

A sperma mennyisége számít

A felnőttfilmek sokszor azt sugallják, hogy akkor igazán férfias a férfi, ha a sperma mennyisége hatalmas, ez azonban nem így van. A test normál működése mellett az ondó átlagos mennyisége egy kávéskanálnyi. Ráadásul – bár ez a tévhit is nagyon erősen tartja magát – az ejakulátum mennyisége nem mutatja a férfi termékenységét.

A termékenység mértéke az ondóban jelen lévő spermiumok mennyiségétől függ – ez a teljes ondófolyadék csupán néhány százalékát adja. Ráadásul az ejakulátum nem változik akkor, ha nagyon sok, esetleg nagyon kevés spermiumot tartalmaz. Ma már az étkezés révén sem minden esetben vagyunk képesek a megfelelő tápanyag-ellátottságot fenntartani – ami a normál spermiumképződés alapja – így a férfiak szervezete is támogatásra szorul. A megfelelő férfivitamin komplex, és szerves kötésben, biológiailag aktív formában tartalmazza az anyagokat, ami nemcsak a termékenységre képes pozitív hatást gyakorolni, de a sportteljesítményre és a közérzetre is.

Többször, egymás után...

Rögtön egymás után négy-ötször szexelni, ez lenne az álmod? Rossz hír: ez nem igazán lehetséges. Jó hír: nincs veled baj. Ugyanis a péniszednek is szüksége van regenerálódási időre, ami lehet egy nap, de persze az is előfordulhat, hogy csak néhány perc.

A gyors egymásutánban futó aktusok viszont nem kedveznek a termékenységnek, hiszen az első után jelentősen csökken a spermiumszám, és ugye a regenerálódási időben töltődnek újra a raktárak. A termékenység szempontjából egyébként kettő-négy naponta lenne ideális szexelni, amit érdemes az ovuláció idejére időzíteni, hiszen ilyenkor a legnagyobb a megtermékenyítés valószínűsége.

(A témában Ratkó Tünde termékenységi szakember, szülésznő volt a segítségünkre, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Hiedelemek a női orgazmusról

Amennyiben fontos neked, hogy a másik fél is eljusson az orgazmusig (legyen az!), vagy csak kezdő vagy még, és nem tudod, mi fog történni, akkor nem árt tisztában lenni néhány alapvetéssel.

Felnőttnépmesék: kiderült, mire kattannak a magyarok az OnlyFansen

700 ezer profilt vizsgáltak meg 13 országból, érdekesek az eredmények.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés