Ugyan enyhült valamit a helyzet, de a hőguta elkerülése érdekében érdemes végigjárnunk a következő helyeket. Konkrét programajánlatok férfiaknak.

1. Hideg dinnyeleves

A Zona hideg dinnyeleveséről már írtunk, de nem lehet róla eleget beszélni. Fergeteges, szinte jégkásás állagú ízparádé az év harmadik legjobb éttermében Huszár Krisztiántól. Mivel a menü arrafelé folyamatosan változik, érdemes a hely felkeresése előtt tájékozódni, de ha nincs dinnyeleves, tuti, hogy lesz valami más (mondjuk meggyleves), ami ugyanolyan jó, és ugyanolyan hideg.

2. Hideg sör

A melegben a férfi legjobb barátja a sör: a hideg korsót markolva az ember új erőre kap. Mondjuk ott az Élesztő. Majdnem harmincféle csapolt sör, kézműves remekművek itthonról, Európából, a tengerentúlon. Többi ilyen hely kellene!

3. Hideg zuhany

A frissen nyílt budai kerthelyiség, a Pagony a Gellért Fürdő egykori gyerekmedencéi helyére költözött be. Micimackó, Malacka, Tigris nincs, de van alkohol, és a külső hűtést a pár lépésre lévő zuhanyzók alatt hajthatjuk végre. Ravasz kombináció!

4. Hideg fagyi

Persze, hogy hideg. Hallott már valaki meleg fagylaltról?! A Dunapark Kávéházban ráadásul légkondicionálás is akad. A harmincas évek Budapestjét megidéző Bauhaus-miliő olyasmi, amit hölgytársasággal is simán bevállalhatunk, randira kifejezetten ajánljuk.

5. Hideg koktél

Az öt ajánlatból háromban van alkohol, valami nagyon nem stimmel nálunk… A mojito olyan ital, amit nálunk forróbb vidékeken orvosságként használnak felmelegedés ellen, egyik kedvenc író-alkoholistánk, Hemingway kubai és floridai évei alatt nagyon szerette, egy ideig azt is terjesztették, hogy ő alkotta meg, de ez nem igaz. Szintén jó megoldás és hazai termék a fröccs, hidegen ajánljuk őt is. A Trafiq Bar a profik helye, ahol egy mojito 1590 Ft, de akár rányomulhatsz a Player-koktélokra is.

(Fotók: hivatalos Facebook-oldalak)

És ezt olvastad már?
Igen, egy menő sneaker is lehet vegán!