Aszály, erdőtüzek, tikkadó emberek, állatok, növények. Nagyon úgy tűnik, hogy nem különlegesen száraz és meleg ez az év, hanem egyszerűen már ilyenek a nyarak a bolygónkon. A következő fotók bántóan jól szemléltetik a helyzetet.

Egy pincérnő itat egy madarat, aki a hőség miatt nehezen repült, és az étterem asztalára szédült. A kép Berlinben készült június 18-án, hőségriasztás idején (Fotó: Adam Berry/Getty Images)
A Pó Torinónál, július 15-én. A folyó vízhozama a normál mennyiség fele (Fotó: Mauro Ujetto/NurPhoto/Getty Images)
Erdőtűz július 16-án A Pobra do Brollóban, Spanyolországban. Több ezer hektár égett már le, lakott területek is veszélyben vannak (Fotó: Carlos Castro/Europa Press/Getty Images)
Sziklák emelkednek ki a Dunából Regensburgnál, július 13-án. Normál vízállás mellett ezek a víz alatt lennének, de most alacsony a vízszint, ezért várhatóan a hajózással is problémák lesznek (Fotó: Tobias Köhler/Picture Alliance/Getty Images)
Egy férfi hűsíti magát a bangladesi Sylhetben július 15-én, ahol folyamatos hőségtől szenvednek a lakosok (Fotó: Sm Akbar Ali/Eyepix Group/Future Publishing/Getty Images)
Egy erdőtüzet próbálnak megfékezni 2022. július 6-án Lieberose közelében, Németországban. Idén már több száz – javarészt kisebb – erdőtűz pusztított Németország keleti felén (Fotó: Sean Gallup/Getty Images)
Ideje ingatlant vásárolni – hirdeti a Trumpot is éltető plakát Kaliforniában, július 13-án. Az állam szárazföldi területének több mint 97 százaléka súlyosan aszályos, közel 60 százalékán pedig extrém a szárazság. Ez zsinórban a harmadik aszályos év (Fotó: Mario Tama/Getty Images)
A pasadenai tűzoltóság a július 4-i tűzijátékokra készülve tűzálló anyagot permetez a szárazság sújtotta városban. Tűzijátékozni amúgy tilos, de illegálisan rengetegen csinálják (Fotó: David McNew/Getty Images)
Sirályok ülnek a folyóparton apály idején a Carew folyóban július 11-én Pembrokeshire-ben, Walesben. Az év eddigi legmelegebb napján 30°C volt a hőmérséklet, a meteorológiai hivatal sárga figyelmeztetést adott ki (Fotó: Matthew Horwood/Getty Images)
Fagyott görögdinnyét falatozik egy madridi panda július 13-án. Így próbálják a kánikulában hűteni az állatkert lakóit (Fotó: Marcos del Mazo/LightRocket/Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Megduplázódott az 50 Celsius-fokos meleget elérő napok száma a 80-as évek óta

Égetjük a fosszilis üzemanyagot, mintha nem lenne holnap. Így mondjuk nem is nagyon lesz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Eldobható evőpálcikákból készít bútort egy ázsiai startup

Megnézzük a Sátántangót, amíg Chareese beugrik a fodrászhoz

További cikkeink a témában