A dagadó bicepsz és a kidolgozott mellkas nemcsak a csajok tekintetét vonzza, de komoly elismerést vált ki még az edzőtársak körében is. Szóval, ha a bicepszedet már megdolgoztattad, akkor szánj egy kis időt a mellkasodra is. Mondunk is rá három egyszerű, de hatékony gyakorlatot.

Fekvőtámasz

Talán nem is hitted volna, de a tesi óráról jól ismert fekvőtámasz az egyik legjobb mellizomfejlesztő gyakorlat, ráadásul a kartámasz szélességétől (és a lábtartástól) függően még több izmot is meg tudsz vele dolgoztatni.

Pontosan tudod, hogy kell csinálni, de azt azért elmondjuk, mire figyelj a gyakorlat végzése közben:

  • tenyerek előre nézzenek
  • törzsed legyen egyenes és feszes
  • ne essen be a csípőd

Tolódzkodás

Elsőre azt gondolhatod, hogy ez a tricepszedet dolgoztatja meg, de ha szélesebb fogást választod és kissé előre dőlve, hátra felhúzott lábbal végzed, akkor bizony ez az egyik leghatásosabb fegyver a dagadó mellizmokért. Az eredményességet fokozhatod, ha súllyal végzed.

(Vízszintes) Tárogatás

Feküdj hanyatt a padon vagy a padlón, a talpad legyen a talajon (értelemszerűen utóbbi esetében húzd fel a térded), az enyhén hajlított karodat (nyilván súllyal a kézben) oldalsó középtartásból emeled mellső középtartásig, majd vissza úgy, hogy a tenyerek mindvégig egymás felé néznek.

Talán ez is érdekelhet:

Így lehet olyan bicepszed, mintha márványból vésték volna ki

Ha nemcsak nagy, de szép bicepszet is akarsz, akkor van egy gyakorlatunk a számodra.

(Fotó: Pixabay)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés