Nem vicc: a konyha nagyon veszélyes hely tud lenni, pláne, ha üzemi mennyiséget főz az ember.

Csak az Egyesült Államokban évente közel 350 ezer ember szenved súlyos sérülést főzés közben, a legtöbb balszerencsés szakácsot kórházba kell szállítani. A konyha tehát egy rendkívül veszélyes hely.

A tragikus kimenetelű konyhai balesetekről már nem is beszélve.

Az In-24 nevű közel-keleti portál azt írja, hogy egy 25 éves iraki séf véletlenül megcsúszott és belesett egy hatalmas kondér húslevesbe, amit egy esküvőre főzött. Issa Ismail az iraki Zahó városában dolgozott, mikor munkahelyi baleset érte. A környékbeli esküvők általában nagy létszámúak, általában 200 és 600 fő között van a részvétel. Az előkészületek már korán elkezdődnek és mindent hatalmas tételben készítenek.

A szakácsok ekkor hatalmas, kádnagyságú kondérokban főzik az ételeket.

A fiatal szakács főzés közben csúszott meg és beleesett az egyik ilyen forró húslevessel teli kádba. Ismail testének 70 százaléka harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. A szervezők rögtön mentőt hívtak, akit a dahúki kórházba szállítottak.

Az orvosok öt napon keresztül küzdöttek a férfi életéért, de nem tudták megmenteni.

A szakács gyászoló édesapja elmondta, hogy a fiának felesége és három gyereke is volt. Zervan Hosni, az elhunyt egyik rokona elmondta, hogy a Ismail már 8 éve dolgozott szakácsként, általában partikon, esküvőkön és egyéb rendezvényeken vállalt munkát.

In-24; kiemelt kép: illusztráció

Ez is érdekelhet:

A Kubuqi-sivatagban egy jurtában nyitott éttermet a KFC

A házhozszállítást vajon tevékkel oldják meg?

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában