2013-ban a kézműves sör és az ültetvényszelektált kávé hívószavak, és úgy fest, a hal is divatba jött. Friss és hamarosan nyitó helyek Budapesten.

Jónás Kézműves Sörház

Egyre több minőségi kézműves sörlelőhely nyílik Budapesten, ezek egyike a napokban nyitott Jónás Kézműves Sörház, ahol még szinte a festék sem száradt meg a falakon, de már csapolnak. A Jónás névválasztását az indokolta, hogy az egykori CET néven futó Bálnában található, szóval helyrajzilag szerintünk megfelelő helyen fekszik a tartós életben maradáshoz. Van saját sörük is, Ravasz hódnak hívják. Elég állatcentrikus a hely, mit ne mondjunk.

Szimpla háztáji

Kedves kávézós, delis, slow foodos hibridhangulat vár mindenkit a Szimpla Háztáji névre keresztelt kis Kazinczy utcai tüneményben, ami egy ügyesen dizájnolt bolt, feltehetőleg fényképezni vágyó turisták és belső kerületi kisgyermekes hipszter anyukákra célozva. Napi két meleg fogást is készítenek, plusz kávéban is igyekeznek, ugyanis ültetvényszelektált Has Bean kávékkal dolgoznak. Termelői tej, tanyasi tojás, biolekvár, mangalicavirsli – mindent értünk.

Bubba’s Water grill

A Nemo kegyetlenül nagy csobbanással érkezett meg a fővárosi gasztróéletbe, valami hasonló nyilván a Bubba’s Water Grillnek is jólesne – majd meglátjuk, sikerül-e nekik. Egy halas gyorsétterem arculatának megfelelően lesz fish n' chips és grillezett halak, saláták, ennél többet per pillanat nem tudunk, de ha kinyitnak december elején, megvizsgáljuk őket közelről is. A Déli pályaudvar környékén bazi nehéz volt normális helyet találni eddig, szóval lehet, hogy ez lesz az.

Zelefánt

Szerkesztőségünk szomszédságában, az V. kerületi Nádor utcában nyílt egy érdekes koncepciót követő pont, a Zelefánt, egy organikus sushizó és bisztró. Nem tudjuk, Micimackónak mennyi köze van a helyhez, ránézésre nem sok, de az biztos, hogy a japán rizses-halas tekercsek mellett vannak még péksütemények, smoothie-k, gyümölcslevek – mind-mind az egészséges életmód jegyében.

Bordó Bisztró

Október 25-én nyitott a Nagymező utcai Bordó Bisztró, ahol franciás hangulatban ebédmenüvel, esténként pedig koncertekkel, dj-kkel várják a nagyérdeműt. Széles borválaszték hazai borvidékekre lebontva, pálinkák, a konyha pedig nagyon eklektikus, mert elfér benne a mexikóitól kezdve a thai-on át a magyaros dolgokig minden. Az ilyesfajta világtérkép nem mindig szokott jó jel lenni, nem igazán hiteles, hogy egy helyen tudok majd jó pho levest, tofus rizstésztát, rétest, fish n’ chipst vagy épp sirlione (ők írták így, helyesen sirloin lenne, és még akad a menün jópár illuzióromboló elütés) steaket enni, de majd jól kipróbáljuk, és megmondjuk. Mindent egybevéve első ránézésre nagyon szimpatikusnak tűnik a hely.

(Fotók: hivatalos Facebook-oldalak)

És ezt olvastad már?
Teljesen érthetetlen, miért nem volt még Kristen a nap csaja