Akkor 43 forint volt a Big Mac, azóta viszont sokat változott a világ, most ingyen adtak egy egész Big Mac-menüt.

1988 tavaszán nyílt meg Magyarország első McDonald’sa, amelynek jelentőségét nehezen tudja elképzelni az, aki akkor még nem élt. Ez nemcsak egy gyorsétterem volt, hanem a Nyugat maga, ahol az akkori fizetésekhez képest elég drágán lehetett enni, de lehetett, és ezt nagyon értékeltük akkoriban. Annyira, hogy heteken át állt a sor a pesti Régi posta utcában megnyílt Meki előtt (bár szerintem a Meki becenév akkor még nem alakult ki).

35 éve nyílt meg az első McDonald's Budapesten – akkoriban egy sajtburger még 26 forintba került

Már a nyitás napján tízezer embert szolgáltak ki, és volt, hogy egyetlen perc alatt tizenöt vendég kapta meg a maga burgerét.

Idén nyáron zárták be az éttermet, hogy teljesen felújítsák. „A McDonald's ikonikus éttermének megújulása túlmutat a hálózat többi egységénél megszokott átalakításokon. A legapróbb részletekre is kiterjedően valódi természetes, sok esetben kézműves alapanyagokból készült elemek felhasználásával, exkluzív formában nyitja újra kapuit” – írták akkor, és egy egyhetes kampányt is kitaláltak, amikor ingyen szállították riksákkal az embereket a Régi posta utcából egy másik, közeli McDonald’sba.

Az újranyitást szeptemberre ígérték, október 21-e, 13 óra lett belőle, ez alkalomból pedig az első ezer ember ingyen kapott egy Big Mac-menüt (ami már csak azért is szép gesztus, mert vásárolni az első két órában pénzért sem lehetett semmit). A hatás ismerős: ahogy a 444 fotóin is látható, hosszú sor állt a Régi posta utcában, de nem nagy bátorság azt jósolni, hogy ez nem lesz így hetekig.

(Nyitókép: Gábor Viktor/Fortepan)

Ez is érdekelhet:

Megkóstoltuk a „megújult” mekis sajtburgert

Van egy jó és egy rossz hírünk.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A legjobb tudásunk szerint veszünk popcornt Jarah-nak, ha eljön velünk moziba

Hogyan lett egy afrikai kissrácból fitneszsztár és Will Smith edzője?

Még a klímaszkeptikusok retinájába is beleég ennek a kiszáradt lagúnának a látványa

További cikkeink a témában