Az ülőmunka a szervezeted csendes gyilkosa. Jó, nem kell rögtön most azonnal felmondanod. Nyugodj le, vegyél nagy levegőt, inkább adunk pár tippet, hogy a melód is megmaradjon és az egészséged se lássa kárát a napi nyolc óra ücsörgésnek.

Nem nézünk hülyének, tudjuk, hogy te is tudtad, hogy az ülőmunka hosszabb távon nem annyira egészséges. Biztosak vagyunk benne, hogy te is olvastad már a monitorra görnyedve meló közben, hogy a napi nyolc órás mozgásszegény irodai munka jóval megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát – ezt negyvenhét tanulmány összesített eredménye is bizonyította.

Sőt, talán már az is előfordult veled, hogy az egésznapos ücsörgés után – vagy akár közben is –, megfájdult mondjuk a nyakad, a hátad vagy a derekad. Volt ilyen, nem? De! Akkor most itt van néhány gyakorlat, amivel javíthatod szervezeted esélyeit:

Nyakkörzés

Hiába figyelsz a helyes testarttásra a munkahelyi üldögélés során, a nyak és a vállak így is könnyen bemerevedhetnek

Láblengetés

A lábra nézve azért veszélyes az ülőmunka, mert a helytelen tartás zsibbadáshoz és visszérhez is vezethet. Na pont ezek ellen lenne ez a gyakorlat:

Guggolás

Nemcsak a lábadért, a csipődért is tehetsz, a guggolással például leveheted a terhelést a csípődről és rendersen átmozgathatod az üléstől befeszült testrészeket:

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Kellynek előre elárultuk volna a Németország–Skócia-meccs eredményét

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

További cikkeink a témában