És nemcsak sürgősen és minél többet, de rendszeresen is.

Azonkívül, hogy élvezetes dolog, még élettanilag is kifejezetten hasznos tevékenység, ha az esti tévézés/kocsmázás helyett inkább szexelsz, mert hogy AZZAL egész sokat tehetsz az egészségedért is:

Barom jól égeti a kalóriát

Ha rendszeresen egymásnak estek és nem csak egy gyors menet erejéig, akkor elkerülhetetlen, hogy néhány kilótól is megszabaduljatok. Az előjátéktól az orgazmusig egy nő átlagosan 69, egy férfi pedig 101 kalóriát éget el.

Rendesen felgyúrja az immunrendszeredet

A rendszeres szex emeli az immunglobulin A (IgA) nevű ellenanyag koncentrációját a vérben. Az IgA a fertőzések, allergiás és autoimmun betegségek elleni védekezés egyik legfontosabb fehérjéje, vagyis roppant hasznos. Persze ez nem azt jelenti, hogy örökre elfelejtheted a C-vitamint.

Fontos szerepe van a rákmegelőzésben

Itt első sorban a prosztatarákra kell gondolnod. A rendszeres szex során – akkor már vegyünk ide a szegényemberek nemi életét, a maszturbációt is –, egészen pontosan a kilöveléskor átmosódik OTT minden, így kiürül a húgy- és ivarszervi részen felhalmozódott méreganyag is – vagyis ha éppen nincs barátnőd/fuckbodyd, akkor sem árt néha könnyíteni magadon.

Úgy fogsz aludni, mint a bunda, és még éhes sem leszel

Ez az orgazmus miatt van, akkor ugyanis nagy mennyiségű prolaktin, vazopresszin, melatonin és oxitocin szabadul fel. Az előbbiek az alvásra és annak minőségére vannak hatással, az utóbbi meg emeli a CCK szintjét, ami pedig az étvágyat szabályozza.

Ha beütne újra a karantén, ezzel a szextársassal garantáltan nem fogtok unatkozni

Leteszteltük a szextársasjátékok legpikánsabbikát, amit most egy kis szerencsével meg is nyerhetsz!

(Forrás: health.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában