A csípőtáji törésekre a leghajlamosabbak azok, akik nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket.

A szóban forgó tanulmányt közel 55 ezer ember részvételével végezték el,  közülük nagyjából kétezren mondták magukat vegánnak. A statisztikából az derült ki, hogy azok, akik vegán étrendet követnek 43%-kal nagyobb eséllyel szenvednek csonttörést, mint azok, akik húst is fogyasztanak.

Az eredményekből az is kiderült, hogy a legnagyobb kockázatot a csípőtáji töréseknél jelenti a vegán életmód. Azok, akik nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket 2,3-szor nagyob eséllyel szenvedtek ilyen töréseket, mint a húsfogyasztók.

A vegánok emellett veszélyeztetettebbek a végtagtöréseket illetően is, ideértve a láb, a kar -és a csuklótöréseket is.

Ugyanakkor arra felhívták a figyelmet, hogy minderre nincs egyértelmű válasz, vagyis nem biztos, hogy a vegánok csontjai gyengébbek, sok csonttörés történhetett balesetből kifolyólag is.

(Sky News; kiemelt kép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Amerikában a járvány idején az emberek képesek voltak 14 órát sorban állni ezért a hamburgerért

Mit tudhat ez a burger? Őszintén: te miért állnál sorba mostanság 14 órát?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A mesterséges intelligenciával az otthoni wifid is megtáltosodik

Négy gamer eszköz, amivel igazán teljes lehet a játékélmény

Mutatunk egy őszi fesztivált, ami az újbort és a libás ételeket ünnepli

További cikkeink a témában
Magyar lakásba magyar bútort – és ne is akármilyet, minőségit!
Hirdetés