Spoiler: extrém kézbesítésekben nem szűkölködnek a futárok.

A kajafutárok, ők a mi hőseink, mert nemcsak esőben, hidegben, fagyban, vagy pont hogy a legnagyobb hőségben róják az utakat „miattunk”, hanem mert nemegyszer egészen képtelen és persze vicces helyzetben találják magukat egy-egy rendelés kézbesítése során – legalábbis a Foodpanda futárjai.

Rendelés lustaságból, a kulcsért

Volt olyan, hogy csak azért rendeltek egy fél literes limonádét egy reggelizőhelyről, mert a vásárlónak sikerült kiejtenie az ablakon az emeletről a lakáskulcsot, és lusta volt lemenni érte, ezért a futárt kérte meg, hogy hozza fel, amikor megérkezik a rendeléssel.

Ne, ott egy pók

Egyszer előfordult egy kajafutárral, hogy csak azért hívta fel az ügyfelet, hogy megkérje, jöjjön le a rendelésért, mert van egy hatalmas pók a kaputelefonon, és nem mer közel menni hozzá.

Liftben ragadás órák hosszára

Egy társasházi lift két emelet között megrekedt, a futár telefonja pedig merülőfélben volt, mivel a cím sem volt pontosan megadva, kifejezetten vert helyzetnek tűnt a mentési akció. A diszpécsernek végül nagy nehezen sikerült beazonosítania a helyszínt, 1,5 órányi raboskodás után végül a liftszerelők mozgásra tudták bírni a liftet, a futár pedig megmenekült.

Lift helyett kötél

Néha viszonylag extrém kézbesítési módszerbe is bele lehet futni, volt például olyan, hogy egy hotel teraszáról engedtek le kötélen egy táskát külföldi diákok, hogy a futár abba pakolja bele a rendelést.

Fogadtatás=fehérnemű

Állítólag az is rendszeresen előfordul, hogy a futárok nem készülnek fel arra, hogy milyen ruhában fogadják őket. Volt már olyan, hogy valaki egy szál fehérneműben vagy félmeztelenül nyitott ajtót a futár nem kis meglepődésére.

Nemcsak bejutni nehéz, hanem ki is

Olykor nem is a cím megtalálása vagy a bejutás nehézkes, hanem a kijutás. Egyszer egy futár például egy társasház kertjében ragadt, mert nem működött belülről a kapunyitó gomb, így végül át kellett másznia a kapun.

Kutya, mint iránytű

Egy bizonyos belvárosi társasházban rendszeresen előfordul, hogy a liftből kiszállva egy kutya várja a futárokat, akik a zegzugos folyosón a négylábú idegenvezetőt követve jutnak el a rendeléssel a helyes ajtóig.

30 kg-os fogyás futárkodással

A legtöbb futár minimum napi 40 kilométert teker vagy vezet, de a napi 100 kilométer sem ritka, autóval pedig még ennél több is könnyen összejön. Van olyan futár, akinek ez a munka teljesen megváltoztatta az életét: olyannyira egészségtudatossá vált, hogy 30 kg súlyfeleslegtől szabadult meg. Emberünk állítólag azóta is teker, és nagyon hálás érte, mert szerinte ez mentette meg az életét.

(Forrás: Foodpanda, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Elszabadult az internet, miután a Foodpanda és a Wolt körbeudvarolta egymást

Kevés ennél szórakoztatóbb dolog van most az interneten.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés