A vietnámi gasztronómiáról valószínűleg az emberek többségénél a pho az első, ami beugrik, pedig ugyanolyan híres a kávéjuk és a banh mi névre hallgató szendvicsük is!

Pár éve hatalmas bumm volt a vietnámi levesezők, azaz pho-lelőhelyek terén. Nyilván sokat segített ebben az, hogy a magyar is mondhatni, igazán nagy levesevő nép. Így innen már csak egy kis dobbantás kellett a sikerig!

Hol vannak már azok az idők, amikor a mennyei mannáért a mára már földig rombolt Tigris Piac labirintusában kellett elveszni?

No, de a lényeg, hogy a már említett pho-láz idején Budapesten több nagy név volt, és például a Hai Nam Pho Bistro még mind a mai napig az egyik legismertebb is!

Ilyen pedigrének köszönhetően egy nagyon minőségi sztori állt elő Caphe by Hai Nam néven, ami egy vietnámi kávézó és szendvicsező egyben. Természetesen mindez egy deluxe kivitelben, ami a körítést is illeti!

Mitől is különleges egy szendvics vagy egy kávé, és az egész miért is származik Vietnámból?

Az utóbbira a válasz a francia behatás, ami Vietnámot érte a Francia-Indokína idején. A franciáknak köszönhetően terjedt el a kávézás, ami a mai filteres kávékra hasonlít, azaz kis szűrőn keresztül csöpög le a kávé a sűrített tejre. Ezt pedig ki-ki kedve szerint felüti jéggel, vagy csak melegen fogyasztja! Nem tűnik bonyolultnak az egész, mégis a szertartásosság megadja az egésznek a különleges élményt!

A banh mi nemcsak egy szendvics, hanem annál sokkal több!

Nagyon fontos a jó minőségű bagett, talán ez adja meg a gerincét is az egésznek. Aztán kell még bele pástétom, sült malachús, koriander és pácolt sárgarépa.
Brutálisan jó keveréke ez a francia és vietnámi ízeknek, egyben meglepő, hogy idáig Budapesten nem nagyon foglalkozott ezzel még senki! Pedig ez se egy sci-fi, ha a receptre gondolunk!

Hála az égnek, mindkét tétel egyszerűen zseniális a Caphe-ban, és természetesen a szendvicsből kapható náluk vegetáriánus megoldás is.

Viszont illik még tisztázni a végére azt is, hogy nemcsak vietnámi kávé kapható náluk, hanem a speciális vonalat kedvelők is megkapják a magukét!

(Fotó/videó: Bodor Tamás)

Ez is érdekelhet még:

Hómofisz konyha Grill - Görög ízek céklával, souvlakival és dinnyével

Van élet az előre pácolt húsok és egyéb bolti grill termékeken túl. Mutatunk pár hihetetlenül egyszerű receptet, a világ különböző szegleteiből. Elsőként görög megfejtéseket nyaldosunk a tűzön!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Gyönyörű harmincassal búcsúztatjuk a hetet

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

További cikkeink a témában