Meg is kapta az Év Háza Díjat a Villa Pécs.

Az 1200 négyzetméteres épületegyüttes, mely egy nagyméretű villaépületből és egy kisméretű vendégházból áll, egy közel 5000 négyzetméteres lejtős, panorámás telken fekszik – egy fenyőerdő közepén.

Ásztai Bálint és Kovács Csaba tervezők legfontosabb szempontja az időtállóság megtalálása volt, miközben arra is figyeltek, hogy megfeleljen a korszellemnek. Mivel az épület 2012-ben épült és még mindig lenyűgöző, kimondhatjuk: sikerült.

Az is vezérelv volt, hogy mivel egy erdős területre épült a villa, a tervezése során ez is határozza meg a külső és belső megjelenését. Ilyen például a homlokzatokon használt terméskő, kő és üvegfelületek harmóniája, anyaghasználata, valamint tagolt térszervezése.

Helyenként az épület teraszai belelógnak a természetbe, máshol pedig a természet egy-egy darabját öleli körbe az épület.

A földszinten egy lakosztály mellett a társasági helyiségek, valamint a wellnessrészleg található, az emeleten további három lakosztályt alakítottak ki. Az emeleteket lift köti össze, de persze akad egy lépcsőház is.

(asztai.com)

A tervezők nem titkoltan kedvelik Frank Lloyd Wright munkásságát, akinek volt egy hasonló tervezésű rezidenciája, a Fallingwater.

(Fotó: asztai.com)

És ezt olvastad már?
Új őrület a lakáspiacon