Mivel Kenya egyes részein pusztít az aszály, egy helyi farmertől függ a vadon élő állatok élete.

Patrick Kilonzo Mwalua az idejét, energiáját és pénzét nem sajnálva mindennap órákig vezet egy teherautót, hogy nagyjából 13 ezer liternyi vizet tudjon biztosítani a szomjazó állatoknak. Már annyiszor megjárta az utat, hogy a környékbeli zebrák, bölények, elefántok és antilopok megismerik az autó hangját és rögtön odafutnak hozzá.

Egyik este 500 bölény várt engem a vizes ároknál. Amikor megérkeztem, egyből érezték a víz illatát. Annyira lelkesek voltak, hogy egészen közel jöttek. Sajnos errefelé egyáltalán nincs víz, így az állatok élete tőlünk függ. Ha nem segítünk nekik, meghalnak - mesélte egy interjúban a farmer.

A klímaváltozás hatásai sajnos egészen brutális módon érintik ezt a területet, tavaly június óta egyetlen csepp eső sem esett. Az állatok és a környezetük megóvása érdekében Patrick Mwalua egy olyan projektben is részt vesz, amely a gyerekeknek igyekszik megtanítani a környezetvédelem fontosságát.

A farmer jelenleg bérli a teherautót, amellyel minden este vizet szállít, ám három amerikai nő összefogott az érdekében, hogy végre megvehesse a sajátját. Eddig 92 ezer dollárt sikerült összegyűjteni neki ezen a honlapon, ahol akár te is megsegítheted a munkáját. Ha van olyan ügy, ami mögé érdemes beállni, akkor ez mindenképpen az.

(via)

És ezt olvastad már?
113 évével a világ legidősebb férfija elmondta, mi a hosszú élet titka
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne