Igen, közben is lehet menőzni.

A lett Zeltini a pottyantós vécét gondolta újra, és tette környezetkímélőbbé, illetve közelítette a luxushoz. Utóbbit a tetőkert és a panoráma szolgálja – ehhez nem meglepő módon a telepítési helynek is megfelelőnek kell lennie –, a Z-Bioloo jelentősége azonban inkább a fenntarthatóság.

Alkotói arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy az emberi ürülék is kiváló trágya, nyolcmilliárd ember elegendőt is termel belőle, vagyis nincs szükség haszonállatszarra sem. A lyukba pottyantott anyagokból kiválasztják az ürüléket – ami a komposztoláshoz kell –, és a vizeletet, ami nem használható erre, mindkettőt a bódé mögül, egy ajtót felhajtva lehet eltávolítani.

A művelet során óhatatlanul keletkezett szagokat egy cső vezeti olyan magasra, ahol már nem zavaró, a tetőkert jelentősége pedig az, hogy az ott termő illatos növények illatát egy kis elektromos ventilátor vezeti be a fülkébe.

A luxus biobudit 2018-ban építették, körülbelül háromezer dollárba került, de azóta sem hallottunk arról, hogy meg lehetne vásárolni.

Ez is érdekelhet:

Autózás és pisilés: te hajlandó vagy fizetni a benzinkúti mosdóhasználatért?

A kis helyek egyre kapzsibbak, a nagyok ötletes eszközökkel csalogatják a pisiszünetre kényszerülő autósokat. Érdekes kis dolog ez.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában