Április 22-én rendezik meg a tavasz egyik legnívósabb futóeseményét, a London Maratont, amelynek a toronymagas esélyese az olimpiai és világbajnok kenyai sztárfutó, Eliud Kipchoge, aki a Nike vadonatúj, csúcstechnológiás cipőjében készül rekorddöntésre. A Nike pedig ezzel újabb fejezetet nyithat a futócipők történetében.

Ki ne emlékezne arra, amikor az olimpiai bajnok Eliud Kipchoge csupán másodpercekkel maradt el a maratonfutás kétórás lélektani határától 2017 májusában, Monzában? A Nike Breaking2 című projektje során egyedi körülmények között rendeztek rekordkísérletet – a legendás hosszútávfutó pedig mindössze 25 másodperccel haladta meg a kétórás határt.

Eliud Kipchoge

Kipchoge később élesben, a Berlin Maratonon 2 óra 3 perc 32 másodpercet futott, de a történetnek itt még nincs vége. Ugyanis az innovációról híres amerikai sportszergyártó – a futók igényeit figyelembe véve és a rekordkísérletek tanulságait levonva – továbbfejlesztette a Nike Zoom Vaporfly Elitet.

A Nike Zoom Elite Vaporfly Flyprint

Eliud Kipchoge visszajelzései alapján a fejlesztők arra törekedtek, hogy a cipő ellenállóbb legyen a nedvességgel szemben. A modellben a már megszokott ZoomX hab biztosítja a kényelmes párnázást, amely a hagyományosnál sokkal puhább, légiesebb és személyre szabottabb, valamint

A cipő az innovációnak köszönhetően 11 grammal lett könnyebb, mint a Kipchoge által használt előző modell, így minden esélyt megad arra, hogy új világrekord születhessen.

A 3D-technológiával készített futócipő-felsőrésszel a Nike újabb mérföldkőhöz érkezett, az pedig valószínűsíthető, hogy a Nike Zoom Vaporfly Elite Flyprint iránt nagy lesz a kereslet mind a hobbi-, mind a professzionális futók körében.

Ezt olvastad már?

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon