Csak engedd, hogy a tökéletes sötét öltöny kiválasszon magának

Sötét öltönyt viselni kicsit olyan, mint elkészíteni egy rántottát. Látszólag nem nagy kunszt, két-három hozzávaló, egy kis igazítás, s némi extra a végén, aztán kész is. De ha tökélyre szeretnénk vinni, egy igazi mesterművet alkotni –melyben főszereplők vagyunk –, akkor bizony nagyon oda kell figyeljünk a legapróbb részletekre is.

Az egyszerűség látszatáért pedig nyugodtan lehet a hollywoodi filmgyártást hibáztatni. Ha szemügyre veszed például a Mátrix-filmek ikonikus karaktereit – például Smith ügynököt –, akkor olyan sötét öltönyöket látsz, amelyekben látszólag semmi különös nincs.

Mert ha nagyon aprólékosan végigméred ezeket a filmbeli outfiteket, rájöhetsz, hogy a látszólagos spontaneitás helyett nagyon tudatos és alapos tervezés áll a háttérben. Ezek a darabok szinte már ördögi módon személyre szabottak, ugyanis kiválóan passzolnak a színészek fizikumához és a karakterek fő személyiségjegyeihez is, hozzájuk pedig olyan nyakkendők, nyakkendőtűk és napszemüvegek jönnek, amelyek felteszik az i-re a pontot.

A jó öreg Smith ügynök. Vagyis Smith ügynökök

Tehát lehet hibáztatni is Hollywoodot, de ugyanakkor tanulhatunk is a filmvilágban mozgó alakoktól, ahogyan más reflektorfényben lévő személyektől is, akik részben abból élnek, hogy hatást gyakorolnak a megjelenésükkel.

Tehát az első szabály: inspirálódj bátran művészek, színészek és zenészek öltönyviselési szokásaiból.

Persze helyén kell kezelni ezt a tanácsot, főleg, ha az ismeretlen eredetű modern kori faj, a semmihez sem értő, de befolyásolásban jeles celebritánius (Celebritanius Habilis Influentiamus) egyik önképzavaros tagja is integetni kezd a képernyőről vagy a magazinból. Az ő tanácsaikat mindig kétkedve fogadd, főleg, ha teljesítmény nem jár a megjelenésük mellé.

Kanye West még a Rosewood-korszakból

De elővehetjük példaként Kanye West Rat Pack-ihletésű outfitjét, amelyben az évtized elején beinduló Rosewood-mozgalmat képviselte. Megjelenésének kulcsa az arányok pontos betartása volt: vékony hajtóka és nyakkendő, kis gallér. De akár a hírhedt divattervező, Tom Ford egyik kedvelt dobását is lekövetheted, ugyanis előszeretettel kombinál széles hajtókacsúcsot nagy gallérral, na és még nagyobb egóval.

2. Második szabály: tartsd be az arányokat.

Tom Ford a nagy dolgokra esküszik

De van még itt valami, ami a tökéletes outfithez szükséges, ez pedig nem más, mint az úgynevezett mojo. Amit a magyar nyelvre fordítva a sármmal, vonzerővel köthetnénk össze. Hogy szuperhősösre vegyük a figurát:

A legendás dzsesszzenészek, mint Miles Davis, Charles Mingus és Thelonius Monk példáját érdemes megemlíteni, hiszen azok az öltönyök, amelyekben anno végigturnézták a világot, a legtöbbünkről teljesen mást sugároznának. Más alatt pedig ez esetben nem kifejezetten előnyös dolgokat értünk.

A dzsessz és a 20. század három legendája, Miles Davis, Charles Mingus és Thelonius Monk

Tehát meg kell tanulnod úgy öltönyt választani és hordani, hogy igazán magabiztosnak, megnyerőnek érezd magad benne. Hogy ne csak egy jól kinéző, kényelmes ruhadarab legyen, hanem többé és nagyobbá is tegyen téged. Ha ez mind megvan, akkor azt jelenti, hogy sikerült nyakon csípned a mojót.

3. Harmadik szabály: légy meggyőződve, hogy ez az öltöny tökéletesen illik hozzád, érezd át minden porcikáddal, hogy az a férfi vagy, aki kiérdemelte, hogy hordhassa azt. És viszont: ő is kiérdemelt téged.

És hogy pontot tegyünk a történet végére, lássunk öt különböző stílusú és árkategóriájú sötét öltönyt, amelyek között talán megtalálhatod az igazit.

1. Topman

2. J. Crew

3. Acnes Studios

4. Givenchy – gyapjútwill, kétgombos zakóval

5. Dolce & Gabanna – klasszikus, három részes

Már csak egy pofás karóra kell:

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon