Egy 19 éves srác úgy döntött, hogy kiszabadul virtuálisan a közgettóból, és ráborítja az asztalt a prémium profilok után nyáladzó Insta-táborra.

A legtöbb fessön tematikájú Instagram-fiók ugyanis akkor lesz sikeres,

  • ha menő, high-end márkákat, drága bevásárlásokat, jól csengő hashtageket vonultat fel,
  • ha a luxust és a highlife-ot olyan mohón zabálja, hogy az exhibicionizmus védőszentje szégyenében szívesen lefordulna a felhők mögül.

S hogy mégis miért? Mert mindezzel tud és akar azonosulni az egyszerű követő, aki vagy ilyen életet él, vagy ilyen életet szeretne élni.

A londoni Byron Denton szabadidejében youtuberkedik, s elmondása szerint nem volt nagy dolog átbaszni a követőit, akik úgy megrészegültek a Louis Vuitton-aranyszatyroktól és a dögös magánrepülőtől, hogy szinte rózsaszín örömkönnyeket hullajtottak. Persze a srác nem végzett rossz munkát, FaceTune, PicsArt és Photoshop Lightroom programokban szerkesztette a képeit, mindegyik fotó körülbelül negyvenöt percet vett igénybe.

– tette fel a költői kérdést a fiatal srác, amire ugye válasz nincs. Meg ha van is, nem akarunk megbántani senkit vele. Egyébként egy hétig tartott a mókázás, összesen mintegy öt kommentelő jelezte, hogy a képei gyanúsan cuccosak, mindenki más viszont simán bevette őket. Kivételt képzett még néhány családtag, aki a posztokhoz fűzött megjegyzéseikben utalást tettek arra, hogy minek köszönhető a hirtelen életmódváltás, a szülei hogy tudják ezt megengedni neki. Meg az ismerősök, sulis haverok is furcsán fogadták az egészet, de összességében lecsúszott az emberek torkán.

S bár a követők száma nem nőtt jelentősen az elején, a posztok alatt jelentkező interakciók – észrevételek és lájkok – száma hirtelen megugrott.

Összességében a vlogger erősen meglepődött azon, milyen könnyű volt átverni mindenkit arról, hogy igazából gazdag.

– magyarázta, aki szerint napjainkban nagyon sok olyan vlogger lehet, aki egy kamu életszínvonalon, élete meghamisításával próbálja eladni magát azért, hogy követőkre tegyen szert. Összességében a történetből jól jött ki: miután lebuktatta magát, a követők száma nem kezdett el csökkenni, sőt, a 19 éves srác pozitív visszajelzéseket kapott a prankről készült videóra, néhányan pedig arra is megkérték, szerkessze meg az ő képeiket, hogy szintén gazdagnak tűnhessenek. Keltsd a siker látszatát, idővel pedig sikeres leszel! Ha ezt a módszert nem is pont erre a helyzetre szabták, úgy tűnik, a szabály a srác esetében is eléggé bejött.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon