9 nyári alapdarab, ami nem hiányozhat egy férfi gardróbjából

Itt az idő, hogy elővedd a nyári alapdarabokat és azokra építsd fel a mindennapi szettedet. De mik azok a darabok, amik semmiképpen nem hiányozhatnak gardróbodból? Ebből a cikkből azonnal kiderül, ahogyan az is, hogy mit mivel tudsz a lehető legegyszerűbben összepárosítani.

FEHÉR PÓLÓ: A GARDRÓBOD JOLLY JOKERE

Megszámoltam: összesen huszonhat darab fehér pólóm van. Felmerül a kérdés, hogy mi a bánatnak ennyi? A pólógyűjteményemben nincsen két egyforma darab. Mindegyiknek más a nyaka, a szabása, az anyaga, így még jobban össze lehet hangolni az aktuális szettel. Csak ajánlani tudom azoknak, akik eddig még nem építették be a ruhatárukba!

A klasszikus megoldás, hogy farmer vagy bőrdzseki alá hordunk egy egyszerű fehér pólót, esetleg egy nyaklánccal vagy könnyű sállal megfejelve. Kombinálhatjuk különböző ingekkel: farmerrel vagy kockással mutat a legjobban, az összhatás keresetlen lazaságot mutat majd. De ahogy az előbb említettem, a fehér pólónak minden jól áll, akár a kötött kardigán, a zakó, farmerkabát vagy egy vászonkabát is.

A legfontosabb kérdés, hogy galléros, V vagy kerek nyakú darabot válasszunk? Ez tulajdonképpen teljesen rajtunk múlik, de egy pár szabályt nagyon fontos figyelembe venni:

  • a kerek nyak a legsportosabb;
  • a V kivágás nyújtja a nyakat és a felsőtestet, így sokaknak ez a legelőnyösebb választás;
  • a galléros is kiváló alapdarab lehet, ilyenkor a felső gombot hagyjuk lazán kigombolva, és mindig figyeljünk a gallérra: ne legyen felállítva, mert az rémesen kellemetlen és egyáltalán nem divat. (soha nem is volt az)

Asos

H&M

Lacoste

Ralph Lauren

FARMER - MINDEN FÉRFI IMÁDJA

A farmer több, mint 60 éve jelen van a divatban és népszerűsége nem hogy csökkenne, hanem egyre nő. A farmertrendek jönnek mennek, minden szezonban piacra dobnak újabbnál újabb modelleket. Itt a kérdés csak az, hogy neked melyik stílus az, ami a leginkább közel áll hozzád. Farmernadrág és farmerkabát: ezeknek mind ott kell lennie a gardróbodban!

Ha nadrágban gondolkozol:

2018-ban a világoskék túlmosott, erősen kopott, grunge hatású farmer lesz a divat. Persze nem kell megijedni, a színskála elég tág ahhoz, hogy mindenki megtalálja a maga árnyalatát! Hosszú idő után most végre kezdenek háttérbe szorulni a skinny farmerek, idén a bootcut a menő, ami visszahozza a 90-es évek gördeszkás, kicsit szakadtabb stílusvonalát.

Zara

Asos

 

FARMERDZSEKI A HŰVÖSEBB ESTÉKHEZ

Míg a nadrágdivat a letisztultabb, klasszikus irányba halad, ennek ellenpontjaként a dzsekiknél káosz és őrület alakult ki – már ami a különböző patchwork megoldásokat, mintákat és a felvarrókákat illeti. Ebben az esetben is dönts te, hogy mi az, ami még belefér a saját stílusodba, és mi az, ami már túlzás.

Asos

Zara

Az egyik tábor imádja és előszeretettel színesíti, dizájnolja vele a farmernadrágokat és dzsekiket, a másik tábor pedig teljesen ignorálja. Ami biztos, hogy ebben a témában nincs középút, vagyis egy-két kósza folttal és felvarróval nem is érdemes próbálkozni. Ha már lúd, legyen kövér, és a felvarrók mellé dobj be egykét kitűzőt is! Vagy hagyd teljesen üresen a farmerodat, és bízz a klasszikus megjelenésben.

KUBAI GALLÉR - KLASSZIKUS ÉS STÍLUSOS

Ez a dupla nyitott gallér az, ami igazán nyári, tengerparti feelinget tud kölcsönözni még akkor is, ha a Fröccsteraszra ugrasz le a haverokkal. Vigyázat, csak szabadidős ingről beszélünk, irodába nem hordjuk!

Asos a Fröccsteraszra

Asos

 

Topman

A kubai gallér, másnéven Camp vagy Cabana ing, általában rövid ujjú és kétszintű gallérral rendelkezik. Létezik belőle egyszerű neutrális változat is, de ez az ing attól igazán menő, hogy őrült mintákkal van teli. Gondoljunk csak a virágmintákra, vagy az egyszerű, old school geometriai mintákra, mind-mind nagyon mutatósak és domináns darabjai lehetnek szettünknek. Engedd el az igazán régi poliészter megoldásokat, és updateld magad selyemszövetre és pamutra, de tartsd meg az '50-es évek őrült mintáit!

BRETON FELSŐ - IRÁNY A VÍZPART!

Nehéz olyan évet mondani, amikor a férfi divatban ne kapott volna helyet a csíkos minta. Népszerűsége nem véletlen, ugyanis szinte minden testalkaton előnyös, és rendkívül sokoldalú. Ebben az évben a minta vastagszik, a hajszálvékony csíkokat felváltja a breton.

A minta másik jó tulajdonsága, hogy minden stílusú ruhadarabon jól mutat. Legyen szó egy klasszikus gyapjú vagy pamut blézerről, vagy egy egyszerű szabású V nyakú pólóról, nem lehet vele hibázni. Ha merészebb megjelenésre vágysz, elengedheted az egyszínű csíkozást és jöhetnek a színesebb darabok.

Asos

Zara

H&M

Sandro

FEHÉR SNEAKER - AMI MINDEN STÍLUSSAL PÁROSÍTHATÓ

Amióta az athleisure trend az egyik legnépszerűbb stílus a férfiak körében, a sportos, fehér  surranók egyre nagyobb teret hódítanak a napi cipőviseletben. Míg korábban csak edzőtermekben láthattuk őket, manapság már azon sem döbbenünk meg, ha valaki öltönnyel veszi fel. Ennek tudatában kulcsfontosságú alapdarabja a napi outfiteknek, ezért te se habozz, ha még nem szereztél be belőlük egyet. Ami fontos, hogy minél inkább minimál stílusú legyen – semmi felirat, semmi márkajelzés – hiszen ez a cipő a maga egyszerűségében  nagyszerű. Fontos, hogy szerezz be hozzá jó cipőápolót és tisztítót, mert nagy szükséged lesz rá.

Asos

H&M

Topman

Zara

VELÚR LOAFER – A SOKOLDALÚ ELEGÁNS LÁBBELI

A nyári lábbelik elsődleges célja, hogy sokoldalúak legyenek. Ebben az időszakban ugyanis legtöbbször estére az íróasztalt leváltja a borbárok és teraszok közege, ahol ugyanúgy fontos, hogy jól nézz ki, mint a munkahelyen. A velúr loafer azért zseniális választás, mert teljesen mindegy, hogy egy chino nadrághoz, farmerhez, esetleg vászon nadrághoz választod, mindig hozza az üzembiztosan stílusos hatást.

Asos

Zara

Edward Green

Topman

PASZTELL ZAKÓ - AZ IDEI KEDVENC

A pasztell blézer az egyik legzseniálisabb választás nyáron. Óriási trend már évek óta, nem hiába van tele velük az összes fast fashion bolt és a legnagyobb márkák polcai is.

Az outfit összeválogatása során nem lőhetsz nagyon mellé, ha egy fehér inget választasz és egy semleges színű nadrágot. Persze a lazább összhatás kedvéért választhatsz pólót is a zakó mellé. Anyagot tekintve érdemes könnyű, jól szellőző chambray vagy lenvászon anyagban gondolkodni.

Zara

Asos

Rubinacci

Topman

GALLÉROS PÓLÓ - NE HAJTSD FEL!

A galléros póló ugyancsak egy nagy klasszikus a férfi öltözködésben. Ralph Laurennek és a Lacoste-nak köszönhetően a krikett és golfpóló egy csapásra elterjedt a férfi divatban, és a mai napig óriási népszerűségnek örvend. Sok férfi azt gondolja, hogy roppant menő megjelenést kölcsönöz, ha a gallért felhajtják. Míg a golfpályán ez megengedett, hogy a nyakszirted ne égjen meg a tűző napon, addig a körúton és a 4-6-os megállóban nagyon ciki és csak a prolifaktort erősíti. SOHA ne hajtsd fel a gallért, mert nem divat és nem is menő.

Mr Porter - Tods

Lacoste

Asos

Mr Porter

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon